20 de novembre 2007

EL SOTERRAMENT DEL DIA



Ahir, 19 de novembre, es va signar a l'ajuntament de Montcada el conveni regulador del pas del TAV (Trasto d'Altíiiiiiiiiisima Velocitat ) pel mig del poble. O per sota del mig del poble, perque segons sembla al final s'ha aconseguit que passi soterrat. Van signar el conveni aquest tan i tan important tota una sèrie de pocavergonyes com el conseller de política territorial i obres públiques de la Gene, Joaquim Nadal, l'alcalde del poble, el Cesar, el supersecretari d'estat d'infrastructures impresentables, Victor Morlan, i el jefe de turno d'ADIF (que son com la RENFE, però no tenen trenets i només posen les vies aquests) Antonio Gonzalez . Quines conseqüencies porta això?? Ara us ho explico:
1.- JA podrem treure les pancartes penjades per tot el poble de "Soterrament Total JA! "
2.- Sembla que ens faran un forat per sota de la linea del tren actual i per allà pasaran un parell de tunels per on correran els trens.
3.- JA podem començar a crear la nova plataforma per reclamar les imdemnitzacions que ens caldran per reparar totes les façanes que cauran, les esquerdes que s'obriran, els esvorancs (aquesta paraula fa dos mesos ningú sabia ni que existia) que es menjaran els carrers i les penalitats diverses que patirem. (que nooo, que no em refio d'aquests q faran les obres....)
I mira tú, no sabeu com estaven de panxacontents tots aquests que signaven, quasi quasi es va haver de posar dues taules perque n'hi havia de tan inflats que es temia que no hi cabessin juntets. Quina poca memòria tenen alguns, no fa molt gairebé ens colen el gol de no fer passar la linea soterrada i ara (i per sempre) haguessim continuat patint els passos del tren i la barrera baixada contínuament dividint (una mica més) el poble. Sort que la gent es va mobilitzar i es va crear la PLATAFORMA PEL SOTERRAMENT (acollida a l'ABI) que va posar les piles als pèssims polítics que patim i va creure en el soterrament fins que al final s'ha assolit. Però clar, tot això ha suposat una pèrdua de temps i de diners i de molta dedicació de molta gent del poble, quan tot això ho havien d'haver fet els polítics i, en canvi, ho va fer la gent, per que clar, els polítics aquests, més preocupats del seu càrrec, del seu seient, de la seva misera quota de poder local, no estaven (ni estan) per enfrontar-se ni a la Gene ni al ministeri que toqui, només per reclamar una cosa que és de dret i de justícia pel poble. "Sobretot no ens enfrontem al partit". Aquesta mala gestió ens ha fet perdre uns anys molt valuosos i ara haurem d'esperar encara més a veure aquest soterrament.
LES MEDALLES
I a sobre ara hem de veure com es penjen les medalles i fan el paiaso tot signant el conveni, es fan unes fotos i ho posen a tots els medis de comunicació del poble, des de "la veu de Montcada" fins "Montcadaràdio" i fins i tot a "montcada confidencial". Aquesta notícia no hauria de ser notícia. Aquesta és la normalitat, el fet anormal i noticiable hagués estat que no es signés aquest soterrament. Per posar una comparació, aquest matí un client em deia, "he anat a Hisenda i m'han atés en català". I clar, d'aquest fet, que hauria de ser una normalitat, poder parlar en català a tot arreu, en fan una notícia, un fet extraordinari. Doncs amb el soterrament el mateix. Per mi de moment no han fet res extraordinari, només el que calia fer.
Ara veurem que pasa amb la resta de plataformes que hi ha organitzades al poble: la de la cervesseria i la de la fàbrica de ciment. ja veurem, ja....
A les demandes justes s'ha d'accedir amb eficaç silenci.
Dante Alighieri, poeta italià (1265-1321)

2 Comments:

Blogger Guillem said...

tranquil, Xavi, que ja vindrem (tard o d'hora) amb el penetro a comprovar si hi ha socabrón o no hi socabrón. I ja saps: "ante partía que doblá".

11:21 p. m.  
Anonymous Anònim said...

hola!!

m'agradat molt lo de soterrar les vies fèrries!!!
us felicito pel vostre treball a tots els que heu col·laborat en tot això!!!

apà dew!!

11:41 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats