03 de setembre 2008

LA NINA DEL DIA

Llegeixo al diari avui:
Els vehicles amb un sol ocupant pagaran peatges més cars a l'àrea metropolitana.
El primer lloc on el govern català té previst posar a prova aquest nou sistema de tarifes, que sanciona la subocupació dels vehicles privats, serà als peatges dels túnels de Vallvidrera. Segons va explicar el conseller Nadal, l’objectiu és “donar menys incentius al vehicle privat amb una persona sola”.
Segons sembla, la mesura –de gran complexitat tècnica perquè cal desenvolupar un sistema capaç de tarifar el peatge en funció de l’ocupació dels vehicles– es començarà a aplicar a la tardor i la idea és anar-la estenent a la resta de la xarxa catalana un cop se n’hagi comprovat la fiabilitat.
I a la ràdio he escoltat que les gran mesures tècniques consistiran en uns sensors de calor i en uns altres sensors volumètrics que detectaran quantes persones van dins el cotxe.

I jo em pregunto....ignorant de mí.... no seria millor que afavorissin els cotxes que anessin amb més d’un ocupant baixant-los el preu del peatge?? Per que sinó ... la gent q va a treballar, a la força, apa! a pagar més, un gran ajut a tots nosaltres per superar la crisi (que no existeix), ara que hi ha crisi a pagar més peatges, i al final de l’any l’empresa concessionària tornarà a tenir beneficis rècord!!
Ara només veig que tot es resumeix en posar més i més impostos, sense fer res a canvi, sense oferir un servei públic de qualitat, amb preus justos i horaris raonables, sense incentivar el transport públic, clar q és una mesura que no afecta els polítics, per que ells van en cotxe oficial i amb xofer, de manera q ja son dos. (sempre penso q no fan servir el cotxe oficial per portar els nens a escola!). Algú ha vist mai un polític fent servir el transport públic??

Però hem de ser positius: penseu totes les coses bones que porta aquesta mesura, aconseguirem que menys gent agafi el cotxe, contaminarem menys, les carreteres aniran més buides i no hi haurà embussos al matí, també hi haurà menys accidents, estalviarem combustibles, serem més sostenibles, els solters trobaran parella per poder pagar menys (ai, quin error, que he dit “solters” i no singles!, perdoneu perdoneu) i així fins i tot serem més i més feliços. Us ho creieu oi? Va, home, us ho heu de creure!!

Però tot això em provoca unes preguntes:
Els nens pagaran només un 50% més? El gos compta? I si m’ajupo quan passi el peatge, comptaran zero persones? Quan aconseguim la independència podrem deixar tots aquests polítics al cantó d’espanya??
Havia pensat q a partir d’ara portaré sempre una nina inflable d’aquestes al maleter del cotxe, junt amb els llums de recanvi, els triangles aquells, i la roda de recanvi. Què collons! Portaré tres!!! I les posaré totes.
Sr. Nadal, a veure si ho entén d’una puta vegada, el que volem els catalans són el peatges gratuïts perquè ja estem farts de pagar i pagar i pagar.
O no?


PD: no, la nina de la piscina no és meva. És un regal a un amic pels seus 40 anys, ves per on ara si que li serà útil!!!

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

doncs a mi no em sembla tan malament. No se si aquesta norma es correcta o no o es poden triar altres, però que les coses han d'anar per aquest tipus de mesures si.

2:02 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats