15 de juliol 2008

ELS DEURES DEL DIA

Quan un servidor era petit i anava a la fleca, li donaven allò que se’n deia ”LA TORNA”, la flequera pesava la barra i n’afegia un tros de pà, fins que me’n lliurava un quilogram.
Aquest procediment va desaparèixer amb la designació de la barra de quilo que feia 800 grams, recurs de l’administració franquista per aconseguir que no s’apugés el preu de la “BARRA”, i per contra els flequers poguessin repercutir la puja de la farina.
Conforme creixia, vaig aprendre que els de l’administració pública eren uns Mestres amb això de “LA BARRA”, i que a partir d’aquell moment cada cop que rebés una " torna" seria per fer-me blincar una mica més l’ossamenta.
Ahir el Ministeri d’Indústria, on hi han passat tants “catalans il·lustres”, ens va anunciar que obligaria a les operadores a complir amb el 80% del que prometien a la banda ample, es a dir va beneir que se’ns podia fotre per decret una estafa del 20%. Collons!!, quin país més bonic!, només pagaré el 80% dels impostos, i les classes que imparteixo d’una hora es convertiran amb ¾ d’hora, i només puntuaré el 80 per cent dels exàmens i els alumnes ho entendran.
La torna és que el Ministeri escampa un decret d’amnistia amb tota la presa del pel que hem patit fins ara, i els diu a les operadores telefòniques:

Noies, no sigueu tant dolentes, defraudeu només fins a un nivell digne i suportable, que el pati s'emprenya!, va porteu-vos bé!, i us perdono les malifetes fins al dia d’avui!.

Per cert, parlant d’il·lustres ministres d’Indústria, els repetidors que quedaven al País Valencià, tots a terra. Sortosament aquí tenim en Pepe Montilla que vetlla per nosaltres!.

Un segón per cert!, collunut la frase del foix a la tertulia del Bases, avui que és la darrera:
Ens foten fora del titànic quan els músics encara toquen.

Deures del dia:
a) Dema “Mare de Deu del Carme”, qui ens transcriu una estrofa d' el disc “Passeig del Carme”?
b) Avui que és la darrera tertúlia del Sanuy a Can Basses, de quin altra mitja el varen fotré fora, i qui va ser el que va exigir la seva expulsió?

Apa siau.
Xavi C.
Free counter and web stats