16 de juliol 2008

LES OBRES DEL DIA


portada "El Punt" edició paper:15/07/2008)
Dimarts, 15 de juliol de 2008>Vallès.
Multen l'alcalde de Montcada per haver ampliat casa seva, de protecció oficial. La Generalitat el sanciona amb 1.500 euros i l'obliga a fer obres per deixar l'habitatge com estava.
Carles Aluju Ferrer.
Montcada i Reixac: La direcció general d'Habitatge de la Generalitat ha imposat a l'alcalde de Montcada, César Arrizabalaga (PSC), i a la seva dona, exregidora, Fina Manzano, una multa de 1.502 euros per haver fet unes golfes a casa seva, un habitatge de protecció oficial situat al barri de Mas Rampinyo. En la mateixa proposta de resolució, s'obliga el matrimoni a fer les obres necessàries «per retornar a la seva configuració inicial» la casa, perquè la normativa no permet incrementar la superfície construïda dels habitatges de protecció oficial. El Punt es va posar en contacte ahir amb l'Ajuntament de Montcada, però l'alcalde va declinar fer declaracions.
Segons ha pogut saber El Punt, les obres que han estat motiu de sanció es van fer l'any 1998, quan Arrizabalaga no era alcalde sinó que era el màxim responsable de les regidories de Governació i Urbanisme. Arrizabalaga va arribar a l'alcaldia de Montcada el juny del 1999 i durant el tram final del mandat anterior la seva dona, Fina Manzano, va assumir la regidoria d'Habitatge. En aquest mandat no és regidora. Segons l'expedient, el dia que es va fer la inspecció –el març passat– l'instructor del cas no va poder entrar a l'habitatge «però des de l'exterior es va poder comprovar que [...] han col·locat una finestra inclinada a la coberta i han ampliat l'habitatge habilitant l'espai sota coberta». Les obres es van fer sense l'autorització prèvia de la direcció general d'Habitatge, tot i que en el text es recorda que la promoció de cases del carrer Aragó «es van qualificar amb una superfície útil de 90 m², que és la màxima permesa en els habitatges de protecció oficial, amb la qual cosa no poden ser objecte d'ampliació».

Wola a toton! Fins aquí la notícia. Ara el comentari. Primer de tot felicitar a la gent que fan el blog Montcada Confidencial per que han estat ells qui han tret a la llum aquest fet, després la resta de medis se n'ha fet ressó. I després des d'aquí volia oferir tot el meu recolzament al pobre amic Cesar que segur q ho deu estar passant moooolt malament. Imagineu-vos-ho!! Ell, pobret, que s'havia fet unes petites obres a casa, res, unes petites golfes, on, com a totes les golfes, les havia forrat amb parket (que queda més maco ) i s'havia fet un petit despatxet, amb un ordinador on podia entrar cada dia a veure el seu blog personal (laveu.cat) i uns quants posters penjats a les parets dels seus amiguets de "el Salvador", i unes fotos dels seus viatges pel mon (pagats amb els nostres impostos) i ara, ja em diras, ara, després de deu anys, ara li fan tirar a terra. Fa pena, oi? Per que heu d'entendre que viu en una casa de protecció oficial, a la que va poder poder accedir, com tothom, doncs per sorteig o per que cumplia els requisits o per que va estar moooolt temps en una llarga llista d'espera o per ........... o pel que sigui. Que ja em direu si no és el més normal del mon mundial que l'alcalde de la ciutat visqui en una casa de protecció oficial amb el sou de merda que li paguen per ser (o per fer?) d' alcalde. I amb la crisi que hi ha ara, ui! em fa patir no sigui cas que no pugui arribar a final de mes. I heu d'entendre que no hagi volgut dir res, ni ase ni bestia, jo crec q és degut a la pena que li fa haver de treure tants records del despatx (del de les golfes vull dir!). I total, pel que ha de dir.... home jo espero q surti i amb el seu tarannà basc ens digui: Oztia! norbaitekin pitxi que lapurra atxilotu zuten geratu lurzorua parket!! que més o menys voldrà dir: ostia! con lo bonito que me habia quedao el parqué....

De manera que m'estic pensant obrir un compte corrent per ajudar-lo a comprar-se una casa nova més gran, amb golfes ja incorporades, que no les hagi de fer ell.
I si més no, d'aqui uns anys, tindrà una anècdota més per explicar als nets. Ep!, per que ja veureu com això no passa de ser una anècdota, i també, quan plegui de ser alcalde es podrà muntar un negoci i posar-li un nom que li recordi aquests dies, per exemple, imaginem que es munta un negociet que li escaigui bé, nusé, per exemple, un BAR, aleshores li podria dir bar "les golfes del Cesar" , uix! no, que malgrat el tema de la paritat amb les dones això queda molt lleig, semblarà un puti-bar, hmmmmmm ........ i en masculí?, potser quedaria millor "el golfo del Cesar".
O no.
Qué opineu?

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Pues no se que quiere que les diga? A mi me parece simpático y amable el señor César, me envio una bonita foto con todos los jubilados que estabamos merendando y que nos había convidado el Ayuntamiento, oiga con baile y todo. Aunque tengo que confesar que despues a la vuelta a casa sigo viviendo con dificultades, para poderme mover y trasladarme, el autobús me pilla lejos. Hace tiempo que busco una plaza para entrar a una residencia, tampoco consigo una ayuda social para que me atiendan un poco, hay por lo visto muchas demandas y a mi me consideran que todavia puedo moverme, además tengo una baja pensión. La cesta de la compra cada dia pesa menos, todo esta muy caro. El mercado municipal no me gusta hay poco surtido y caro, me parece un lugar sombrio, a veces mi sobrino me lleva al mercado de las Fontentes de Cerdanyola, eso si que es un mercado.
Tengo lejos el ambulaorio y es muy penoso tener que coger dos autobuses para trasladarme, sobre todo en invierno y con tiempo lluvioso. Cada vez mi pensión se merma puesto que los impuestos siempre suben, el telefono, la casa, el agua, la electricidad, etc. hay que pagaros, aunque vivo en una casa modesta que mi pobre marido compró con muchos esfuerzos, no tiene ascensor. Trato de estirar mi pequeña pensión de viuda pero cada vez estoy más ahogada, mi familia aunque me ayuda en lo que puede tambien estan con problemas, hay paro y esto es preocupante. Suete que cuando mi reuma me lo permite voy al Hogar del pensionista a celebrar alguna merienda especial que paga el Ayuntamiento o la Junta y podemos, charlar, bailar un poco con mi amiga Josefa que tambien es viuda. Esa es mi vida, vivo en Montcada y creo que al igual que en los años de cuando se inauguró el Asland, habemos pobres y menos pobres y otros que tienen la suerte de vivir con más bienestar, incluso consiguen vivir en pisos protegidos y confortables.
Este escrito me lo escribe mi sobrino Luis el cual siempre me dice que me queje más que vaya a los servicios sociales y trate de que me ayuden. Bien, solo queria decir esto, aunque la cabeza se me ha ido y creo que queria decir algo más... no se quizas otro dia. Gracias.

Carmela

1:46 p. m.  
Blogger Guillem said...

Vaia tela! Només faltaria que ara enganxessin al regidor de medi ambient que hagués omplert la piscina amb aigua de l'aixeta! Si és que el nom fa la cosa...

1:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats