15 de febrer 2008

LA FRASE DEL DIA

Wola a toton!
Llegeixo a la premsa diverses notícies que em fan reflexionar (i no he posat pensar, perque d'això no ho faig gaire)

El Papa Benedicto XVI recuerda que el infierno existe.
Su antecesor, Juan Pablo II, había desmentido su existencia como lugar.
També en JPII va dir més coses, com que el cel no és un lloc físic entre els nuvols, que l'infern era la situació de qui s'apartava de Deu i que el Dimoni i Satanas estaven vençuts, Jesus ens havia alliberat d'ell. Pos vale. (Aquesta és la meva reflexió)

I parlant de dimonis continuo llegint:
El PPC denuncia 62 "multas lingüísticas" a Barcelona.
I clar, opino igual que l'amic XCM, per una vegada estic d'acord amb l'albertito del PP, és molt fort q només s'hagin posat 62 multes. En caldrien 62 milions!! A quants llocs s'incompleix la normativa sobre l'ús del català?? I com ja s'ha dit altres vegades, a Catalunya no es multa ningú per retolar en castellà. A Catalunya es multa per NO RETOLAR EN CATALÀ. És a dir, rètols en castella i català, cap problema. Rètols en anglès i català, cap problema. Tant costa d'entendre?

I tot això em fa reflexionar i escollir la paraula del dia. Ah! que per cert se la dedico a la Ieia, que nusé qui és, però em deixa comentaris (no com altres eh?) i penso que, potser, vàrem coincidir dissabte passat a la festa d'acomiat a la teteria. La paraula del dia avui és:

ÉSSER CURT DE GAMBALS

Aquest qualificatiu es dóna a la persona que té poca capacitat mental. L'origen d'aquest refrany cal buscar-lo en l'època en què els presos eren enviats a galeres. Els dos grillons lligats amb una cadena que eren posats al capdavall de les cames dels condemnats per impedir que caminessin amb llibertat s'anomenaven gambals. La relació entre l'abast de les passes i l'abast intel·lectual va donar peu a la frase comentada.
Josep M. Sugranyes, Garbellada de refranys (Valls: Cossetània Edicions, 2000), pàg. 10

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bones Parets,

Jo ja no et deixo comentaris perquè la feina tan entretinguda que faig m'absorbeix, però avui farem una excepció ja que t'has queixat que no et deixem comentaris... Bueno, res, dir-te que el post d'ahir em va agradar més que avui... Era molt maco. Quin comentari, eh! Laura

12:16 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Per quan el post de l'indepedència del dia!

En Cacallot Rovira té raó: Kosovo i Catalunya no són comparables. El primer no a existit mai com a Estat, Catalunya té 1000 anys d'història. El primer no tenia ni bandera, la senyera una de les més antigues d'Europa.

Pel que fa a les sancions lingüístiques, n'haurien d'haver milers. Resulta que se'ns pixen a sobre i ens diuen que plou.

Aquest 9 de març cap vot a Espanya: abstenció. No siguem partíceps d'aquest règim pseudo-democràtic.

Vladímir Ilich Uliánov

12:54 p. m.  
Blogger chapis said...

woles amic Xavi,
Et queixes de que no deixem posts però ho fem quan podem al igual que tu penjes els articles quan pots, això els que mirem el blog de tant en tant, així que no et queixis tant de nosaltres i escriu més cosetes. que ultimament estàs un xic fluix.
Una abraçada.
O no.

3:14 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El Daxni té raó. Al final, li hauràs de canviar el nom a la tonteriadelasetmana... eh! A veure si treballem més!jeje!

3:28 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats