31 de gener 2008

LA MANI DEL DIA

Avui vull parlar d’un tema que em fa molta mandra i espero que em surti força clar, per que el tema pot ser una mica carregant. A veure:
Fa uns anys a Montcada hi havia una incineradora de residus. Gràcies a la pressió del poble (i a l’incumpliment de diverses lleis) es va tancar.
Fa molts anys que a Montcada hi ha una cimentera, coneguda com l'Asland, que’ns embruta tot el poble dia sí dia també. I ens contamina i provoca malalties pulmonars i tot el que vulgueu en negatiu. Ja és, vulguem o no, una icona del poble. Molts cops per explicar on està Montcada al final acabes dient “saps on està la fabrica de ciment?? Doncs allà!” . També podria dir coses en positiu de la fàbrica com..... com......suposo q la principal és la feina que dóna a molta gent del poble. Sense anar més lluny el meu avi hi va treballar molts i molts anys, molts vol dir potser 40, i n’estava molt orgullós i cada any jo l’acompanyava al dinar que feia la cimentera per tots els treballadors i extreballadors. També recordo que quan era petit, petit, la sirena de l’asland ens marcava l’horari. Uuuuuuuuuuuu, la una. Uuuuuuuuuuuu, les sis. I també avisaven quan hi havia voladures a la muntanya, que abans era muntanya amb castell, després turó de Montcada i ara turonet. I al barri de Can St Joan queien pedres (algú m’ha dit rocs, fruit de la llegenda que es va creant amb el pas del temps, però jo no m’ho crec) que per això avisaven de les voladures, per que la gent es protegís, si no de què.
I clar amb els anys s’han menjat la muntanya per fer ciment, i han demanat permís per menjar-se un trosset més de muntanya i els han dit que, de moment, NO. (quines intencions més clares denota aquí al mig la paraula “ de moment”, oi?). Però clar, la vida continua, i arriba la crisi, i la construcció s’atura, i per estar al mercat has de ser cada cop més competitiu, i això vol dir reduir costos i, si pots, augmentar ingressos. I quina idea genial han tingut a l’Asland?
Doncs mira, reduirem costos cremant en els nostres forns algun combustible més barat que el gas o la electricitat o el gasoil, o el que sigui que fem servir ara. O sigui cremarem residus de biomassa. Això implica cremar fangs o llots provinents de depuradores, farines càrniques i altres residus i merdes varies. I com ja m’han dit que NO en una cosa, ara no em diran el mateix i em donaran el permís.
I ja la tenim liada!! Que si axòs és dolentíssim per la salut, que no i a més és boníssim pel medi ambient, que si s’emetran partícules cancerígenes a l’aire, que res de res i a més s’eliminarà de forma segura un problema provocat per la mateixa activa humana. I tothom treu informes mèdics i estudis de megacientífics i supertècnics mediambientals que avalen cada una de les postures, a favor i en contra. En definitiva no deixa de ser una mena de problema entre el bé particular (els montcadencs) oposat al bé comú (la resta de catalans). Podeu veure tots aquests arguments al blog de la plataforma http://mirairenet.blogspot.com/

Total que s’ha muntat una plataforma Anti-incineradora, que ja sabeu que aquí a Montcada per qualsevol cosa es munta ràpidament una plataforma (Plataforma pel Soterrament del trenet d’altíssima velocitat, plataforma per salvar la cerveseria, Plataforma veïnal de la zona 21, Plataforma antiincineradora, plataforma escamot tió....) i el que calgui. I mira tú, tothom s’ha apuntat, des de la gent particular, els comerços, fins les entitats del poble. S’han fet xerrades per tot el poble, la de Montcada Centre es va fer, com no!, a l’ateneu ABI, i per avui hi ha convocada una manifestació. I es preveu que serà molt i molt participada. Per això ja s’han apuntat fins i tot els partits polítics, quins collons que tenen!! Després se’ns enfadaran quan els escridassem. Bé, no sé si l’alcalde estarà present doncs està de viatge a Singapur per trobar solucions a problemes comuns que tenim com habitatge, transport i residus. Ei! Aquesta frase que heu llegit no és broma ni ironia de la meva. És certa. El tio, que no té res de sòmines, està a Singapur de veritat. Ja sabeu, Singapur i Montcada son societats clarament similars o fins i tot idèntiques, diria jo. Ja veureu quines “solucions” tindrem aviat.
En definitiva que avui dijous 31 de gener a les 19:30 mani en contra de la incineració.
Aquesta gent de la plataforma ha fet molt bona feina però, només dos peròs:
1.- Fa una setmana que tenen un tiu en cotxe, megàfon en mà, fotent crits anunciant la mani. Rollo comunistes anys 80. No li podeu dir que calli d’una puta vegada, que ja ho sabem óstia que hi ha la mani. Seria millor que anés a fotre crits als directius de la cimentera a la porta de la fàbrica i passés de nosaltres. Contaminació acústica tiu!!
2. Amb frases com aquesta "HAY QUE UNIRSE, NO PARA ESTAR JUNTOS, SINO PARA HACER ALGO JUNTOS" (Juan Danoso Cortés) llegida al MontcadaConfidencial no crec que aconseguiu gaires adeptes més. Per que la frase no té desperdici, és rollo Rambo sota un atac aeri vietnamita, “Soldados, Hay que unirse....” o rollo Kennedy “Americans, no pregunteu que pot fer america per vosaltres, hay que unirse pa cer algo juntos” o rollo Luther King “He tingut un somni, hay que unirse...” o rollo peli porno “nenes, hay que unirse, para hacer algo juntos..”
O el pitjor, rollo aznar “ me gusta mucho me gusta mucho, en españa hay que unirse, no para estar juntos,.......” . No envieu a aquest amb el cotxe i el megàfon a dir frases d’aquestes pel poble sisplau! La gent moriria de l’alt contingut intel•lectual, de la profunditat metafísica rollo zen mola mazo de la frase i no podrem venir a la mani. Vale wapos?

Ah, i el problema, com sempre, NO ens l’arreglaran els polítics.
Ens veiem a la mani. O no.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Psc botiflers, convergncia també!!!

Ja estas escalfant la gola??

Ens veiem d'aquí una estoneta!

4:46 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats