19 de febrer 2008

LA FEINA DEL DIA

Wola a toton:

Avui us vull parlar de la feina ben feta i de la mal feta. Per començar en Noël, antic colaborador, avui m'ha fet arribar un escrit i m'ha dit, penja'l penja'l!!! Aquests fills de *********, son tots uns ********, i els ********. Bé, estava excitat. He hagut de fer una mica de censura, una mica, però us el penjo, com a mena de denúncia de la feina NO ben feta. Diu aixins:


Avui ha arribat un paquet. Un paquet delicat, i no em refereixo a la (censurat: deia alguna cosa d'una part del cos del Nacho Vidal) . Era un paquet delicat que anava al TNC, si, el nostre Teatre Nacional de Catalunya.
Però, ves per on, que els simpàtics senyors de SEUR, m’han enviat al transportista més (censurat, però descrivia una qualitat comunment atribuida als membres del PP) que tenien disponible a la plantilla en aquell moment, i el paquet, ha arribat en un estat lamentable. Sort que el contingut del paquet només valia (censurat, però hi havia una quantitat indecent) , i estava totalment empaperat de una cinta que deia “MUY FRAGIL – CONTIENE CRISTAL”. Però això no va ser un missatge prou dissuasiu per aquell amable senyor, que va baixar el paquet a patades.
La frase del transportista, va ser: “YO NO SE LO QUE HAY EN LOS PAQUETES, NO TENGO RAYOS X, SÓLO SOY EL TRANSPORTISTA”. Així, que, nois i noies, a partir d’avui, el que podríem fer és, cada vegada que veiem un camió de SEUR, (i tenint clar que no tenim RAYOS X, i no sabem que hi ha dins dels camions), podríem patejar les furgonetes, i destrossar-les.

Aquí teniu la prova del delicte:






Noël.






D'altra banda avui he llegit que la Gene vol posar remei a una altra de les feines més mal fetes que es fan avui en dia. Em refereixo al fet que algú m'entengui quan demano al bar:
Em pot portar un cigaló i una camamilla?
Aconseguir que un cambrer entengui aquesta comanda i que els catalans puguin exercir el dret d'utilitzar la seva llengua en un bar o un restaurant és un dels objectius del Programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (PROFIT). La Generalitat, a través dels departaments d'Innovació, Universitats i Empresa, de Vicepresidència i d'Acció Social i Ciutadana, invertirà 600.000 euros per fer 200 cursos de 20 hores lectives, que beneficiaran 2.500 cambrers immigrats. Un 41% dels 90.000 professionals del sector procedeixen de la nova immigració. Gairebé totes les empreses de restauració tenen immigrats i, en un 58% dels establiments, els nouvinguts representen el 50% de la plantilla.

Però apart del programa PROFIT aquest penso que som nosaltres, tots els catalanoparlants els que tenim la responsabilitat de NO canviar de llengua a l'hora de demanar qualsevol consumició en qualsevol bar. O de demanar la factura, o de dir bon dia, o del que sigui. També és responsabilitat nostra que aprenguin la llengua del nostre pais, fomentant-ne l'ús i ensenyant-la. Potser sent més pacients i/o amables aconseguirem més, malgrat que moltes vegades ens ho posen mooooolt dificil. Jo crec que així tindrem més èxit que de l'altra manera, ho veig cada divendres, en el grup de conversa en català que fem a l'ATENEU ABI cada divendres a partir de les 19:00. Cada dia som més i amb més ganes d'aprendre català, i les comandes al Bar ja les fan en català!!
Bon PROFIT i bona feina a tots!!



A la foto la Mari i la Carmen, dues de les participants en els grups de conversa en català a l'ATENEU ABI.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

hola x: ja he sentit que feu molt bona feina als grups de conversa al ABI. Felicitats i endavant.

5:50 p. m.  
Anonymous Anònim said...

oooooo! un blog censurat!!! quina heretgia!! per fer això millor no penjar res

9:25 a. m.  
Blogger Anapana said...

petons per les amigues de la foto, quan em sigui possible tornaré amb vosaltres.
Sort en tenim de dones com aquestes. Una abraçada ben forta !

11:03 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats