03 de febrer 2009

LA FESTA DEL DIA

Ahir la nit escoltava un tio qes queixava qels catalans ens passàvem amb això del català. La seva queixa era que fèiem parlar els nens en català a l’escola, ui quin pecat!, que el 90% dels nens de les classes de les seves filles parlaven castellà i que ell veia q s’expressaven en català amb dificultat, i clar, pobrets, per que no els deixàvem parlar en castellà? I punt. I el pitjor és que era un tio català!! Bé, s’equivocava, voilia dir nascut a Catalunya, però no català. Bé, va dir moltes més tonteries sobre el català i el castellà, i això va fer que enlloc de dormir-me escoltant la ràdio em vaig desvetllar i em vaig emprenyar com una mona. I el pitjor de tot era la locutora que el no tallava, ni li donava cap argument en contra. Com a molt li va dir “ I amb l’anglès que pasa?, per que el nens tambè s’expresen malament en anglès, no? I això no et sembla malament? Han de deixar de parlar anglés?”. Va ser bastant patètic i indignant i em reforça en la meva idea de lluitar a favor del català i si cal fer-ho més a sac, doncs ho faré. Hi ha molta gent que encara no han entés res i cada dia estant patint i rebent informacions en contra i en contra i desinformació. És com una pluja fina, molt fina i molt suau, que sembla que gairebé no plou ni mulla. Però al cap d’una estona estas xop. És una lluita diaria i constant. I els nostres medis no ens ajuden per res. Mireu:

Ahir a la tele es van fer ressó que era “el dia de la marmota”. És el dia en que tradicionalment al poblet americà de Punxsutawney, situat a Pennsylvania, intenten predir la durada de l’hivern segons el comportament de la famosa marmota Phil. Famosa per la pelicula que no acabava mai. Dos homes amb vestits del S. XIX desperten la marmota del seu son dins el seu cau, a un arbre. La tradició diu q si al sortir no pot veure la seva ombra per que el cel està ennuvolat, doncs l’hivern acabarà aviat. Al contrari, si pot veure la seva ombra tornarà al seu refugi doncs l’hivern encara durarà sis setmanes més. http://www.punxsutawney.com/

I una merda per tots!!!!

És una festa molt respectable, però ahir no va ser el dia de la marmota, ahir va ser la CANDELERA. És una festa enmig de l’hivern, just 40 dies després del solstici d’hivern. Tradicionalment s’ha considerat una data per pronosticar la meteorologia, segons la fase de la lluna es pot saber quan queda perquè arribi el bon temps. I a pagés hi ha molts refranys que s’en fan ressó d’això. Segons la tradició litúrgica és la festa de la llum i es beneixen espelmes, candeles, que tenen propietats miraculoses i que es repartien entre la gent. Durant aquests dies tenen lloc moltes fires de la Candelera (http://www.molinsderei.cat/lacandelera/ ) o manifestacions festives com l'entrada de branques florides o els balls i festes de l'Ós, l'animal mític que aquesta nit surt del cau per saber si ha de seguir hivernant o no. Es commemora la presentació de Jesús al temple de Jerusalem i la Purificació de la seva mare. I finalment la tradició marca el dia de la CANDELERA com el dia de desmuntar el pessebre i, per tant, el moment en què es dóna per acabat tot el Nadal.
Ara podeu triar, la festa de la Candelera o el dia de la marmota. M’en vaig a treure el pessebre.
O no.
Per cert, treieu conclusions:
Si la Candelera plora, el fred és fora;

si la Candelera riu, el fred és viu.
Foto: Neu a Bcn
Free counter and web stats