15 de gener 2009

LES NINES DEL DIA

Wola a toton!
Avui 15 de Gener és estadísticament el dia més fred de l’any. I és normal per que aquesta setmana és la SETMANA DELS BARBUTS. Inclou els dies 15 i 17, corresponents a Sant Pau Ermità i Sant Antoni Abat. El tercer barbut en discòrdia pot ser Sant Maur (dia 15 també) o Sant Fruitós, que té la seva diada el dia 20 o bé Sant Vicenç, el 22.
Com us podeu imaginar la setmana es diu així degut a que aquests sants són representats en la iconografia lluint unes llargues barbes, com per refugiar-se del fred. Hi ha una vella dita sàvia de pagès que diu: Quan venen els tres barbuts, venen els freds cascarruts. Per sort aquesta setmana no farà tan fred com el que ha fet els dies passats.
I com tampoc vull que passeu gaire fred ara us explico una coseta que ha portat molta escalfor. Aquests Nadals han estat especialment plens de naixements. Mireu mireu: La Mercè i el Tomeu han tingut una Rita, només pels noms ja us podeu imaginar que la Rita no portava un pa, sinó una ensaïmada sota el braç, oi al·lota?. La Marta i l’Albert, amics de Montcada, s’han trobat amb una Anna. I per ells ja és el segon!! Ompliu el mon de montcadencs!! ( o montcadins?) Com no pot ser d’unaltre manera la gent del Centre de l’univers, de Sabadell, també volen tenir la seva part de protagonisme i així la Noelia i en David han tingut la bona nova del naixement de la Marina. I de la Catalunya profunda ens arriba la gran notícia del naixement de la Neus. Els pares, el Pep i la Violant no van saber fins que no va néixer si portaven un nen o una nena. Això és posar emoció fins al final! I ja sabeu que Desembre ens portarà Neus, Gener fredolic, febrer serà variable, pel març bufaran vents forts, i l'abril serà agradable. A l’Abril el seu pare, el Pep, amb la seva banda, els amants de lulú, ja començaran a desvetllar-se del fred de l’hivern i sortiran a fer frissar la gent amb la seva música. I la Neus ha nascut petita, petita com un violí, petita petita com un petó de bona nit, però totes elles, la Neus, la Rita, l’Anna i la Marina han portat molta alegria i molta escalfor a tots els nostres cors. Shhhhhssss!! No crideu, que ara dormen. Una abraçada a tots els pares, un petonet a totes les mares. Nines, Bona nit a totes!


3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Collons Xavi:
Com sempre deixes el 50% de la població al marge.
Aquesta setmana també te santa Barbuda, us deixo de deures, el documentar-vos i explicitar quin es el nom de la santa i per quin motiu li va creixer la barba.
Apa Siau.

Xavier

9:16 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Ooooooooooooohhhhhhhhh!!!

Moltes gràcies, gentilhome!

david

10:21 a. m.  
Blogger Anapana said...

Vinga, quina música d'intimitat..

7:19 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats