21 de setembre 2007

LA DENÚNCIA DEL DIA

NYAM NYAM!!

Les nits a Sabadell cada cop s’assemblen més a les nits de BCN. Suposo que serà per que la gent del Centre de l’univers volen que se’ls reconegui com a tals, com al centre de l’univers que son, i es deixi de parlar tant de BCN. Que si BCN per aquí, que si BCN per allà, que si BCN és la ciutat més cool, que si BCN és la ciutat més contaminada. Ja n’hi ha prou!! I aleshores el jovent ha decidit prendre mesures i aquí us mostro la primera cosa que s’han pensat. Cada nit de cada cap de setmana la plaça de l’ajuntament està plena de gent, de joves, bollycaos i altres ètnies similars, principalment. No fan cap mani anti-bustos, no escolten reaggeton, no fan el botellon, fan el “bocaton”. Això consisteix en entrar a una coneguda franquícia (de la que no diré el nom), arreplegar un parell de bocates, unes patates, una birra, menjar-s’ho tot als bancs de la plaça o voltants i després llençar-ho tot pel terra. Queda tota la plaça coberta de les seves deixalles. Els papers i bosses es poden recollir, però la taca d’oli i fregits que es va fent cada dia més gran i més gran a la porta de l’establiment i per tota la plaça ja és una altra història. Però... què més dóna? La plaça és de tots i ja vindrà la brigada a netejar-ho! A veure qui els diu res. A veure qui els fa entendre que no fan bé. La gent passa i murmura. La gent es queixa a casa seva. La gent al final ho xiuxiueja a cau d’orella de l’alcalde.
Però ningú els diu res. Ai si fossin nouvinguts!! Ep! Un moment.... ho diré d’una altra manera: ai si fossin immigrants!! Encara ho puc dir d’una altra manera: ai si fossin una panda de moros embrutant tota la plaça !!!

Llàstima que aquest jovent no entenguin que gràcies a tot això, a txorrades com aquesta, després els alcaldes, tant llestos com son, tant tolerants com son, tant recaptadors com son, comencen a sentir-se legitimats per fer i desfer, lliurament , en contra d’aquestes actituds tot posant normatives d’aquelles que fan pensar. A BCN n’hi ha moltes: Si et pixes al carrer: multa, si crides al carrer: multa , segons com vagis en bici: multa, si vas sense samarreta:multa, segons on fumis: multa, aviat si vas en xancletes pel carrer: multa.
Nois de Sabadell seguiu aixins! I aviat el vostre alcalde, un bon exemple d’alcalde d’aquests, ens convidarà, a tots, a pagar multes cada cop que algú mengi pel carrer.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Parcialment d'acord.
1) Xavi (o qui hagi escrit això): Et fas gran i ets un carca, o això es el que et diuen quan et queixes de certes actituds inciviques.
2) Doncs si, ens fem grans, i un de petit ja sentia aquests temes i semblava que en 20-30 anys tot canviaria, i algunes coses han canviat a millor però altres estan igual, o pitjor, com la que denuncies, o els peus sobre els seïents del transport públic, o etc..
3) Penso que una de les claus es que hi ha una manca de valors important (això si que es frase de vell). La gent es pensa que las coses estan perque sí, que tot es gratis total i que si ho trenco o embruto ja ho posaran nou o ho rentaran. Si voleu és demàgog, però continuo pensant que aquesta societat s'ha construit amb l'esforç de molta gent, que tenim unes bones bases per començar a conviure, que l'espai públic es nostre i que cuidar-lo ajuda a millorar la societat. Que els que ens estalviariem en tot això es podria destinar a sanitat, educació i tantes altres necessitats que encara tenim.
4) frases com "aixo no ho fan a casa seva"; "aquests els ficava a escombrar tot el poble o a pagar tot lo que costa desprès netejar la plaça". també les signo.
5) Com també deien els vells: "Això a Europa no passa". Hi ha coses que passen igual o més, tampoc s'ha de ser ingenu,pero justament aquest estiu he pogut comprovar que una societat com nosaltres, que fa més menjar rapid, i beu cafes i cocacoles al carrer, i dinar al carrer perque no te temps (cosa que no m'agrada)pot tenir la ciutat neta, senzillament per que sap que no ha d'embrutar.
6) "Que posin més papereres!" Si, xato, i un que et vagi abanicant i netejant el cul quan cagues. Actualment la majoria de lloc a catalunya tenen papereres suficients i si no hi ha t'ho guardes que el paper l'has creat tu.
7) Lo dels alcaldes i les multes i tot això, ja ho deixo per un altra dia, no estic del tot d'acord i seria barrerar masses coses.
8) Un dubte que a vegades tinc es si els que pensem que això no s'ha de fer, hem de començar a ser més actius. Es a dir, que haig de fer jo com a ciutada? Anar a aquesta gent i dir que ho reculli, que no aparqui a on ostaculitza els pas a persones grans, que no posi els peus,... o passar de tot com si un no veïes res. JO fins ara passo, a vegades, tot s'ha de dir, perque a que li haig de dir es més fort que jo i te mala pinta o es tan maca la noia que començar d'entrada fotent-li la bronca doncs no ajudar a fer amics. Però penso que d'aquesta forma estem renunciant, perdent, i que hem de defensar el que es nostre. Els vells abans ho feien més i la cosa mes o menys funcionava, potser s'hauria de passar més a l'atac. Com diem els vells "s'ha perdut el respecte"
toni-aa

3:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats