12 de setembre 2007

LA MARXA DEL DIA




Montcada i Reixac, 11 de setembre del 2007


ÈXIT DE LA PRIMERA MARXA REIVINDICATIVA DE LA CAL


La primera Marxa Reivindicativa, promoguda per la CAL Montcada i Reixac, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tingué lloc el passat 10 de setembre, va comptar amb l’assistència d’una vuitantena de persones. La presidenta de l’associació, Marta Serra, considera que l’acte va ser un èxit “perquè tot va sortir molt bé i el nombre d’assistents superava les nostres espectatives més optimistes”.

La marxa va començar a la plaça Lluís Companys a les nou del vespre, on es van llegir textos reivindicatius amb motiu de l’11 de setembre; i va acabar a la plaça Salvador Espriu de Masrampinyo, on tres ciutadans de Montcada, Cèsar Vilagut, Joan Paredes i Yahia Haddaoui, van llegir el manifest. Durant el recorregut, amenitzat pel so de les gralles i amb torxes enceses, també es va fer la lectura d’altres textos, com el del discurs de Pau Casals a l’ONU o l’Acte de Sobirania de Lluís Maria Xirinacs.

Marta Serra ha explicat que l’acte estava inspirat en la “Marxa dels Vigatans” i animava a la resta d’associacions de Montcada i Reixac a participar en l’organització del mateix de cara l’any vinent: “Des de la CAL ens agradaria fer d’aquesta marxa una tradició i obrir-la a totes les entitats del municipi”.

La comitiva estava encapçalada per una pancarta amb el lema “Marxa de Torxes per la llengua i la cultura catalanes”. A l’acabament de l’acte, els organitzadors de la CAL van oferir rom cremat
als assistents.


Doncs si, la marxa va estar molt bé. Però estic segur que es pot millorar i l'any vinent segur que sortirà molt millor i la participació serà més gran.
Darrera de l'acte hi ha molta feina d'organització. I des del primer moment, des de la idea de l'Àngel, fins la col.laboració desinteresada totalment tant de KOALA PROJECTS, que ens van deixar el sistema de só, com de PENTINA EL GAT que va col.laborar amb material,
com els membres del SLC (servei local de català) , tothom ha col.laborat amb moltes ganes per dur a terme el projecte. Els parlaments van estar genials, i la lectura del manifest va ser molt maca. Vem escollir tres persones per diferents motius: el Cesar Vilagut, una persona gran, per que ha viscut i patit en la seva vida la repressió de l'anterior règim polític, el Joan, i el Marc, els meus nebots, de 9 i 7 anys, que son el nostre futur i pel qual lluitem, i el Yahia, un nouvingut del Marroc, totalment adaptat a la nostra cultura i llengua com a símbol d'integració.
LA marxa ja és una realitat, pesi a qui pesi, i ja hem començat a establir llaços amb altres entitats per a que la de l'any vinent sigui més participativa, més festiva i més reivindicativa. GRÀCIES A TOTS.
Ens veiem al CORRELLENGUA, a finals d'OCTUBRE. Aviat més info.
Xavi-e
Free counter and web stats