09 de febrer 2007

LES PROPOSTES DEL DIA

Avui he vist tres propostes (Melcior Comas a elsingulardigital.cat ) i us les vull fer arribar per que m'ha semblat que son força bones.

EP! Son propostes culturals, no hi ha ni futbol, ni muntanya, ni baretos, ni frikades vàries.

Ara pots continuar llegint o passar al següent post.


Una visita: Aquesta la vaig fer Diumenge passat, i tant per l'exposició temporal d'obres, com per la permanent, com pel mateix edifici val moltissim la pena anar al MNAC: El Museu Nacional ens ofereix l’oportunitat irrepetible de veure una sèrie d’obres de valor inestimable. Pertanyen al fons del Metropolitan Museum of Art de Nova York i gràcies a elles podem seguir un itinerari pel gran moment de la pintura europea, des del segle XVII fins el XIX. Un total de quaranta dues peces, i que inclouen obres de Van Dyck, Teniers II, Longhi, Fragonard, Goya, Corot, Courbet, Millet, Pisarro, Manet, Degas, Monet, Renoir, Gauguin, Van Gogh i Cézanne entre d’altres. És un plaer que iniciatives com aquesta apropin els grans mestres de la pintura de tots els temps a Barcelona, i que així puguem gaudir de les obres cabdals en tota la seva intensitat. Veure ‘Els primers passos’ de Van Gogh, (a la foto) ...... és tota una experiència, ens regala un moment d’una emoció estètica corprenedora, que cap persona civilitzada pot deixar d’admirar. Fins el 4 de març, i recordeu que el primer Diumenge de cada mes l'entrada és gratuita.



Una peli: BABEL . El director Iñárritu i el guionista Arriaga han format un binomi que ha donat fins ara tres molt bones pel•lícules. La darrera que ens arriba és ‘Babel’, un film dels més poderosos de l’any, i que va molt ben encaminat en la consecució de l’Oscar. Una narració vasta, que abraça tot el territori mundial en el seu afany de totalitat emotiva. Uns personatges a qui les circumstàncies posen a prova, sotmesos als acarnissaments dels destí, a les més amargues contingències. Estructurada episòdicament en diversos focus narratius, al Marroc, a Mèxic i a Tòquio, ‘Babel’ ens mostra com en el nostre món qualsevol acció petita pot donar lloc a resultats insospitats: tots estem lligats d’alguna manera en un destí que pot ser redemptor o tràgic. Cinema dolorós i complex, sense comoditats ni complaences, que ens posa davant els ulls la diversitat, la violència, la fatalitat, la derrota dels desvalguts i la salvació dels poderosos.



Un Llibre: Murasaki Shikibu.
La novel•la de Genji per primer cop en català. Gràcies a la monumental perícia de Xavier Roca-Ferrer ja podem llegir en la nostra llengua un dels monuments més gegantins de la literatura universal. Escrita a principis del segle XI per Murasaki Shikibu, La novel•la de Genji ens conta la història del príncep resplendent, Genji, el fill de l’emperador. Un text sorprenent per la seva vivesa, que ens captiva des de la primera aventura, i que ens arrossega al llarg de tota la seva extensió amb una infinitat de subtileses. Una novel•la de gran extensió, per a gaudir-la pausadament, tot escoltant els seus versos, els seus consells amorosos i seguint els seus galanteigs. Escrita amb una exquisidesa encantadora, aquest text tan antic de la tradició japonesa ens continua persuadint a base d’un poder narratiu inimitable. Shikibu pertany a la casta més genuïna dels narradors d’històries. En tenim només la primera part traduïda (per fi, han hagut de passar més de mil anys), però esperem que l’editorial Destino ens ofereixi ben aviat el segon volum d’aquestes aventures llibertines.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

he vist Babel ...i personalment, gran pel.lícula! ...el món en el que vivim no és tant gran com sembla. en 24 hores pots estar a les antípodes, i per tant fàcilment les històries que vivim afectaran a gent d'altres parts del planeta, s'entrellaçaran entre elles i cada dia, segur l'argument de babel es repeteix en diferents punts del món...

la globalització és un fet que els prejudicis ens fan entendre com a una cosa dolenta, com una invasió, com un "ens faran fora".... senyors, obrim els ulls! tots som iguals i si ens entenguessim millor les coses no estarien tan malament...

l'habitant del planeta terra jrc.

3:49 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats