26 de gener 2007

EL TEATRE DEL DIA



Avui que llegeixo notícies sobre l’estat de la nostra llengua al nostre pais com:
que s’ha comprovat que BTV emet el 70% de les pel.licules en castellà, que Ciutadans- Partido de la Ciudadanía (C’s) defensen que el català no sigui requisit per ser mosso, que APPLE no vol posar català en els seus productes (sistemes operatius, ipod, iphone...) o que el nou catàleg de l’IKEA “BIenvenido a la republica independiente de tu casa” només es distribueix en castellà ( si el vols en català l’has d’anar a buscar expressamament a les macrotendes), entre altres notícies, doncs avui anirem aquesta nit a veure l’obra de teatre “Èric i l’exèrcit del Fènix”.

L'obra teatral Èric i l'Exèrcit del Fènix, basada en la peripècia que va haver de viure el jove Èric Bertran el 2004, s'estrena avui divendres a les deu de la nit al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès amb ben poques entrades per acabar de vendre. L'obra, escrita per Víctor Alexandre i dirigida per Pere Planella, narra el malson que va viure Èric Bertran, voluntari de la Creu Roja, quan va ser acusat de terrorisme per enviar un correu electrònic al supermercat Dia demanant que etiquetessin en català. De nit, un escamot de trenta guàrdies civils procedents de Madrid es van presentar a casa seva i se'l van endur a l'Audiència Nacional espanyola.
Més tard es va saber que la fiscalia espanyola, malgrat estar al corrent que es tractava d'un menor i que l'Exèrcit del Fènix no era res més que el nom de l'exèrcit de les novel•les de Harry Potter, va voler adoptar amb ell una mesura exemplar que servís d'advertiment a potencials imitadors. L'absència de delicte, però, va fer que el febrer de 2005 la fiscalia n'arxivés la causa i que el cas quedés definitivament tancat. A partir de llavors, Bertran va patir un fort assetjament dels seus amics i professors.
A la presentació hi assistiran, entre d'altres, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, els actors Joel Joan i Anna Sahun i un gran nombre de diputats de CiU, ERC i ICV.
Bé, això que vinguin tans càrrecs pulitiks no m’agrada gens. M’agradaria preguntar-li a l’Èric si també va tenir tants pulitiks al seu voltant quan li va passar tot el que li va passar. Segur que té un blog o una plana web, la buscaré i li preguntaré. Per cert veig que no n’hi ha cap ni del PSC ni del PP..... aquests van a unes altres representacions.
Free counter and web stats