25 de gener 2007

L'ANIMALADA DEL DIA



MITROFAN UN CRIM D´ESTAT QUE ES VOL AMAGAR
Avui volem fer un acte de record i homenatge al personatge de l'any 2006. En aquesta ocasió, el consell de redacció de Busot no ha escollit una persona humana, sinó un animal. Es tracta de Mitrofan, un pobre ós de quatre anys que va ser vilment assassinat pel rei espanyol Juan Carlos I, de la nissaga borbònica de nefasta memòria als Països Catalans. Tot i que aquest fet lamentable ha estat tractat en alguns mitjans de comunicació (com podeu veure en aquest article o aquest altre de El Mundo), el fet és que el gran públic català desconeix el cas, raó per la qual Busot vol aprofitar l'homenatge al plantígrad per fer una petita relació dels fets.
El bon Mitrofan era un ós que vivia feliç a la regió russa de Volgoda, on vivia en captivitat. Segons sembla, era un ós alegre, incapaç de matar una mosca, fins el punt que vivia engabiat perquè tenia por dels gossos. La seva vida era pacífica i monòtona fins que, per la seva desgràcia, un Borbó va aparèixer en escena: el rei espanyol havia decidit, l'estiu de l'any passat, que era el moment de sortir a caçar óssos, i com que al seu país estan protegits va decidir viatjar fins a Rússia.
Com que la Rússia de Putin és un país de barra lliure, sembla que els servidors del rei van comprar Mitrofan per tal que fos la presa del Borbó. Però, ai las!, l'ós tenia quatre anys i podia fugir del lloc triat per a l'assassinat, de manera que van decidir donar-li grans quantitats de mel amb vodka per deixar-lo estabornit. Amb un ós ebri i a quatre metres, ni tan sols el rei Borbó podia errar el tret. I així va ser, Juan Carlos I va disparar un tret al pobre Mitrofan, el qual va morir tot seguit. Per aquesta gesta sense precedents, sembla ser, el rei fins i tot va presumir d'haver mort un ós 'de un solo tiro'. Bé, només faltaria que n'hi haguessin calgut més, amb el pobre Mitrofan completament embriagat estès per terra.
L'entorn de la Casa Real només va fer veure que lamentava el fet quan el diari rus Kommersant va publicar el cas a tota pàgina. Llavors, van adduir que no sabien que l'ós estava ebri i que el rei estava molt afectat. Fins i tot, la premsa addicte a la monarquia borbònica va acusar el Kommersant de mentider i difamador. Al final es va admetre el crim d'Estat i tot va quedar en no res, però les estepes de Volgoda ja no escolten els esbufecs de Mitrofan mentre corre feliç per l'herba. En el seu lloc, un bassal de sang resseca recorda el lloc on els borbons van tornar a cobrir el terra de sang. Ahir Almansa, avui Volgoda... i demà?
Avui més que mai, tots som Mitrofan. Ni oblit ni perdó!
M.A.G.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

De que collons us estranyeu!!
El seu antecessor pescava tonyines, que submarinistes li enganxaven a l’ham.
Per tant si ell ha estat imposat per tant il.lustre dit (dit de dictador) procedeix en conseqüència.

Xavier

5:38 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats