18 de gener 2007

LA PRENDA DEL DIA



Biquini + 'burka'= 'burquini'

Llegeixo a l'AVUI que a Australia s'han inventat el Burquini. Aquest innovador banyador se cenyeix a les creences musulmanes i només deixa al descobert part de la cara, les mans i els peus objectiu. La peça busca una plena integració de les joves islàmiques a la societat australiana
Una suma de biquini i burka, tot i que aquesta nova peça trenca amb la filosofia de destape que introduïa el biquini i només deixa al descobert una part de la cara, les mans i els peus. Es tracta d'una iniciativa que ha tirat endavant la Surf Life Saving d'Austràlia per motivar les joves islàmiques a integrar-se al cos de vigilants de la platja respectant les seves creences. Aquesta associació va explicar que, tot i que la nova peça fa més lents els moviments a l'aigua, aquest és un greuge que es pot solucionar amb entrenament.
Mecca Laala, una de les primeres consumidores d'aquest banyador, va explicar en un diari electrònic australià que "amb el burquini puc anar a la platja i banyar-me, mentre que abans hi acostumava a anar sense poder entrar a l'aigua". La dissenyadora del burquini és Aheda Zanetti, que va arribar a Austràlia procedent del Líban quan tenia dos anys i va veure la necessitat "de donar a les joves islàmiques la possibilitat de participar en qualsevol esport com fan les seves companyes".
De moment s'han venut uns 9.000 burquinis amb tota mena de dissenys i el seu preu és de 85 euros.

Bé, jo suposo que a Australia, de la mateixa manera que no totes les dones occidentals van en bikini, doncs tampoc totes les dones musulmanes aniran amb el burquini. En altres païssos no poden ni anar a la platja, de manera que l'invent tampoc els és útil.
Free counter and web stats