16 de gener 2007

LA PREOCUPACIÓ DEL DIA

Els veïns de "el prat de llobregat" estan molt preocupats per les esquerdes que han aparegut en diversos edificis a 30 mts d'on s'estan fent les obres de l'AVE. (o TGV). La preocupació és més gran quan es pensa en els efectes que pot tenir la construcció del segon tunel a escassos 10 mts de les vivendes. Els veïns de Barcelona agrupats en la plataforma "l'ave pel litoral" també estan molt preocupats pel que pot passar quan es comenci el tunel a BCN, amb prop d'un miler d'edificis a 2 mts de les obres o, en el cas de la sagrada familia, a uns 75 cms.

Però la meva preocupació està originada al pensar en el que pot passar quan comencin a foradar Montcada per fer passar l'AVE i la resta de trens. Ai ai ai !!! Tots el que em coneixeu prou sabeu que, on era el pis dels meus pares fins fa poc, vaja al carrer Colón, just davant de la via del tren, tot el pis tremolava quan pasava un tren, potser degut al fet de tenir el canvi de vies davant. La questió és que la tassa de café sempre tremolava quan passava el tren. A casa ja estem acostumats. Fins i tot tenim un parell d'esquerdes de quan van fer el canvi de vies i els trens van començar a passar a més velocitat. I ara han de fer un tunel d'unes dimensions "generoses" just davant de casa??? Quantes esquerdes veurem?? Precisament el carrer Colon de Montcada és un carrer amb construccions força antigues i algunes fins i tot históriques. Entre elles hi ha una amb un edifici centenari que és el que tots esteu imaginant i que no sé ben bé si podrà resistir o aguantar sense problemes la perforació del tunel. Parlo de l'edifici de l'ABI.
La seu de l'ABI data de 1885 i va ser projectada pel mestre d'obres Francesc de P. VIla.

És hora de fer dues coses: començar a fer una nova assegurança i comprar uns bons malls per ajudar a les esquerdes a fer-se grans. Veïns de Montcada... Ai que patirem!!!
Apa Siau.
Free counter and web stats