11 de gener 2007

LES NOTICIES DEL DIA

Normalment llegeixo “la Vanguardia” al matí mentre vaig en tren. Hi ha dies que penso que això va massa ràpid i que tota l’estructura mental que em feia creure que entenia el funcionament del mon, es belluga sota els meus peus. Tampoc vull treure massa conclusions. Encara no sé massa bé quines treure. Només faig una relació de les notícies que avui m’han fet pensar més en el meu trajecte en tren. Que cadascú remeni aquest còctel de notícies i tregui, si vol, alguna conclusió.

-“Moscú vive el invierno más caluroso de los últimos 100 años” (portada i pàgina 25). Moscu sense neu al gener. Ahir deien el mateix de Nova York, a Catalunya igual.

-“Nos durmieron con un spray para poder robar en casa” .(portada) Relat d’un matrimoni amb gos pastor alemany inclòs que els van robar fins les bombetes de casa, mentre dormien plàcidament, tot i tenir alarmes a la casa. Menys el Saura tothom diu que és el pa de cada dia.

-“Google colgarà en la red medio millon de libros de las bibliotecas de Catalunya”.(portada) Segons això en uns cinc anys des de qualsevol ordinador del mon amb internet es podrà accedir lliurement a aquests llibres i fer el que vulguis amb ells (imprimir, marcar, descarregar,...). Això és només de biblioteques catalanes. Hi ha altres acords amb universitats i biblioteques d’altres països que faran créixer exponencialment aquest número. La biblioteca de Montcada em penso que té al voltant de 15000 o 20000 llibres.

-“La ciudad de San Francisco dispondra de wi-fi universal y gratuito para el año que viene.”(editorial) Això vol dir , per exemple, que dintre d’uns cinc anys un podrà anar amb el portàtil per San Francisco, seure en un banc d’un parc i començar a llegir alguns del milions de llibres que tindrà al seu abast a traves d’internet. Com va dir Casillas al rebre el tercer gol del Barça al Bernabeu la temporada passada “yo flipo”.

-“Correos ofrece la posibilidad de diseñar los sellos que va a enviar”. Es veu que es fà a altres llocs també i són de curs legal. També hi ha segells amb sabor a xocolata. Jo encarà tinc la meva colecció de segells recopilat a base de retallar carta a carta, mullar per treure’ls del cartró, fer alguna visita al Mercat de Sant Antoni i comprar alguns sobre amb “500 sellos del mundo”(allò ja era impressionant per la colecció. Sortien uns d’un país que es deia Amman molt “guapos”).

-“ El 53 % del maiz cultivado a Catalunya es transgènico (pàgina 29). Concretament de l’especialitat Bt. Jo pensava que això del transgènic només passava a Amèrica.

-Bush opta por enviar más tropas a Iraq. (portada). Segons la Vanguardia el cost de la guerra d’Iraq és igual a “15 veces lo que se necesita para reducir a la mitad el hambre en el mundo hasta el 2015, según la FAO”, “El gasto necesario para la lucha contra el sida en los próximos 35 años”, “El doble del PIB conjunto de los 70 paises más pobres del planeta”....etc

-Altres: El juramento de Chavez. Això mereix capitol apart. La guardia Civil se manifiesta en Madrid (Aquests també!). Una diputada italiana ha de portar escorta per haver criticat el vel musulmà. Es constituirà un grup parlamentari europeu ultradretà.

Toni Amenós- gener 11-1-2007

1 Comments:

Blogger XAVI-E said...

noi, t'has deixat una que és la millor i diu així:
La disminució d'accidents fa perdre donants d'òrgans.

I la veritat és que no sé com interpretar-la. Si com a bona o com a dolenta. éS una bona noticia però plantejada d'aquesta manera sona, si més no, rara. oi??

11:32 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats