09 de juliol 2009

Wola a toton!
Molta gent sembla que ho ha oblidat. Per totes les teles espanyoles ja és passat i ara només importa el futur. Però us parlo del present: Avui i ara som tricampions!. I qui té por són ells, perque sabeu on es juga la propera final de la Champions? A Madrit, nens i nenes.
Un dia vaig veure una peli a TV3 on el prota ( q era lo Cartanyà, bé, l’actor) patia un dels pitjors malsons. Es jugava la final de la Champions a Montjuic entre el Barça i el Madrit, i el resultat era de 0-10. I el món s’acabava, el cel es tornava negre, la terra s’obria, llamps i trons fulminaven el món. Ep!, Xssst!, Santiagu Bernabeu, que venim!!

Mentrestant us explico una curiositat. L’himne de la Champions és una adaptació d’una obra de Händel que es diu Zadok The Priest, (Zadok, el sacerdot) i és utilitzada en els oficis de les coronacions a Anglaterra.
El més curiós és que la lletra està en tres idiomes, els tres idiomes oficials de la UEFA: Alemany, Francès i Anglès. Per internet es pot trobar ràpidament la lletra, però traduir-la ja és més complicat, sobretot per l’alemany. Buscant una mica més vaig trobar una totalment traduïda, i resulta que la lletra no és el millor del tema, però tot l’aire cerimonial i majestuós que retransmet de veritat que fa enaltir el triomf del campió. Gaudiu-ne ara tots ara que podem, per que sóm els Tricampions.

Ceux sont les meilleures équipes,
sie sind die allerbesten Mannschaften,
the main event,

Aquests són els millors equips
Aquests són els millors equips
L’acte principal

La volta:
die Meister,
die Besten,
les grandes équipes,
the champions.

Els mestres
Els millors
Els grans equips
Els campions

Une grande réunion,
eine große sportliche Veranstaltung,
The main event,

Una gran reunió
Un gran acte esportiu
L’acte principal

Ils sont les meilleurs,
sie sind die Besten,
These are the champions,

Ells són els millors
Aquests són els millors
Aquests són els campions.






1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Molt interessant, aquesta dada sobre l'obra d'en Haendel. Ets tot un músic!
David V.

9:56 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats