12 de febrer 2009

L'ECONOMIA DEL DIA

Wola a toton!!

Avui us vull parlar de la crisi!. I per no fer-ho pesat abans de res ens situarem una mica. I al llarg dels propers dies faré uns quants posts amb idees i solucions per aquesta crisi. De moment us vull explicar qué és la economia i com de diferent és a cada pais, i d'aquí veureu com la crisi afecta a cada pais i població d'una manera diferent i per tant les solucions seran, evidentment, també diferents. Óstia, quin rollo...... no? Som-hi:


ECONOMIA TRADICIONAL: Tens dues vaques. En vens una i amb els diners compres un brau. Es multipliquen i l'economia creix. Els vens i et jubiles amb els beneficis.

ECONOMIA ALS ESTATS UNITS: Tens dues vaques. En vens una i amb els diners reparteixes dividends per fer pujar artificialment el valor de l'acció. Obligues a l'altra vaca a produir la llet de quatre vaques. Et sorprens quan la pobre mor extenuada. Robes les vaques d'algú més pobre i feble i repeteixes la jugada.

ECONOMIA A LA XINESA: Tens dues vaques. Poses tres-centes persones a munyir-les. Et sents orgullós de no tenir cap aturat, alta producció i arrestes al periodista que mira de publicar les xifres.

ECONOMIA A LA JAPONESA: Tens dues vaques. Les redissenyes per tal de que tinguin la desena part de la seva mida natural i per fer que produeixin vint vegades més de llet. Llavors crees una sèrie de dibuixos animats que es diu"Vakemon" i vens a tothom les dues coses.

ECONOMIA A LA HINDÚ: Tens dues vaques. Les adores. I tu, passant gana.

ECONOMIA A LA RUSSA: Tens dues vaques. Les comptes i arribes a la conclusió de que tens cinc vaques. Les tornes a comptar i creus que en tens quaranta-dues. Les tornes a comptar i te'n surten dotze. Deixes de comptar vaques i obres una altra ampolla de vodka.

ECONOMIA A LA SUÏSSA: Tens cinc mil vaques, però cap d'elles és teva. Cobres a l'altra gent per guardar les vaques i per no dir a ningú qui n'és el propietari.

ECONOMIA A L'ALEMANYA: Tens dues vaques. Fas una re-enginyeria de les vaques per tal de que visquin cent anys, formin un cop al mes i es munyin elles soles.

ECONOMIA A LA FRANCESA: Tens dues vaques. Fas una vaga perquè en vols tres.

ECONOMIA A L'ANGLESA: Tens dues vaques. Les dues estan boges.

ECONOMIA A LA ITALIANA: Tens dues vaques. La de l'esquerra està boníssima.

ECONOMIA A L'ESPANYOLA: Tens dues vaques, però no saps on collons són, i a més, t'importa una merda. Vas a prendre unes copes de vi i menjar-te unes tapes.

ECONOMIA A LA CATALANA: Tens dues vaques. Les cries, les pentines, les rentes... en tens gran cura, vaja. Espanya te les fot, les dóna al veí que només en té una, et diu insolidari i no et deixa comprar-ne més. I a més, et cobra la llet que tu mateix produeixes!
ECONOMIA A LA SABADELLENCA: Tens dues vaques. Una. Cap. Les ha aixafat un trailer mentre intentaven pasturar pel quart cinturó.

ECONOMIA A LA MONTCADENCA: Tens dues vaques. Una se la queda el Cesar, l'altra l'atropellen a les obres de l'ave.
Com estan les dues vaques a casa vostre? Penseu-hi.
O no.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Didàctica visió de l'economia mundial!

Què la crisi la paguin els rics.

Visca Fidel.
Visca l'Evo.
Visca en Chávez.

Visca la Revolució Bolivariana!

6:26 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats