02 d’octubre 2007

LA FOTO DEL DIA




Avui us vull posar una foto ben xula.


Es tracta de la portada d’un diari que es publica cada dia en aquest país. En ella parlen de la festa major de Barcelona, de la Mercè, i per il·lustrar-ho han posat una foto d’un dels actes més característics de toooooots els que es fan i desfan al llarg de tots els dies que dura la Festa Major. I em direu que han posat una foto dels Castellers, o una foto del Correfoc, o una foto de les senyores puntaires, o de qualsevol activitat de circ que s’han fet al Parc de la Ciutadella. De la Rua potser? O de la festa del Cel? No, no, no calla, que ja la sé, han posat una foto de la cursa de la Mercè, una foto d’una corredora ben maca, o corredor, que aquí no volem ser pas masclistes, o d’una colla disfressats fent el ganàpia. Potser una foto dels concerts del BAM, o , ara sí, segur segur que era una foto del concert de la cobla Sant Jordi a l’església de la Mercè!! Doncs no. Han posat una foto d’una corrida de toros.
Aquest és el gran acte que s’ha fet a Barcelona aquest cap de setmana de Festa Major. I al costat, per que no es digui, han posat , petita petita, una foto dels castellers. Olé que bonic! Bé, ja sabem tots que el catalanisme brilla per la seva absència en aquest diari, ni tampoc professen gran admiració pels independentistes. Però darrerament se’ls veu massa el llautó: editorials anti-catalanistes, insults a personatges com el Sr. Lopez Tena (destemplado jurista), o el Joel Joan (actor con lamentable charlataneria en sus mítines) els estan deixant amb el cul enlaire ( o en l’aire), vaja amb les vergonyes al descobert. Potser aquest gir espanyolista, monàrquic, té a veure amb la nova imatge corporativa que s’ha presentat avui, potser té a veure amb les subvencions que necessita aquest diari per poder sortir cada dia, potser així els que donen les subvencions ho fan més contents, no?


Per que si no jo no entenc com s’atreveixen a posar en portada una foto d’una corrida de toros en una ciutat declarada antitaurina com el gran acte de la Festa Major. Lamentable. Jo ja fa mesos que no el compro aquest diari, però és que ara cada cop tinc menys ganes de llegir-lo per que ja sé el que em trobaré d’avançada i això no és bo ni diu res a favor del diari ni de la seva suposada independència informativa.
Valtros mateixos.
Free counter and web stats