28 de març 2007

L'ARTICLE DEL DIA

Bé, doncs ara suposem que plantegen, seriosament, un referèndum d'autodeterminació al qual estarien convocats tots els catalans. I remarco tots perquè Catalunya la construeix el president de La Caixa, sí, però també els cinc mil que dissabte eren a Verges cridant a favor de la independència, xiulant Montilla i Mas i aplaudint Maragall (interessant reacció, per cert) i els sis-cents mil que van veure el concert des de casa. Però també ho són el milió que a la mateixa hora es miraven el partit de la selecció espanyola de futbol contra Dinamarca. I els milers que l'endemà eren a Can Zam xalant amb una colla de triunfitos i uns quants grups que ni vostè ni jo sabem ni qui són.
¿Quant temps fa que Artur Mas o Carod-Rovira no passen un dissabte a la tarda en un centre comercial? (si és que hi han anat algun cop). Ei, però no a comprar, sinó a observar. A observar, a preguntar, a xerrar i, sobretot, a entendre qui són les Juanis, aquest personatge que Bigas Luna ha retratat a la seva última pel·lícula. Catalunya es diu Montse o Laia, però també Juani i Loli, que són caixeres en un supermercat, que compren als outlets, que tenen un nòvio boig pel túning i que somnien fer-se famoses a Gran Hermano. Jordi Pujol sap perfectament qui són perquè en coneix unes quantes. Per això va governar amb majories absolutes. Però, quantes Juanis coneixen els que dissabte eren a la fila noble del concert d'en Llach?
Catalunya només serà independent, si és que ha de ser-ho, quan a les Juanis i als seus nòvios els surti més a compte votar sí. Mentrestant, continuarem sent aquell país tan i tan petit que tot fa olor de calçot.
IU FORN
www.avui.cat
Free counter and web stats