25 de juny 2010

ELS TRAMPOSOS DEL DIA

Avui he llegit un post del meu company David en el seu blog “Malgrat la boira” que m’ha fet pensar una mica. D’entrada no m’ha agradat, per que intento sempre construir i no destruir, anar a favor i no anar en contra, sumar i no restar. Però osti tu, hi ha segons quines coses que no es poden deixar passar. I aquesta és una d’elles. Per que és una lluita desigual, per que mentres nosaltres si que sumen, si que anem a favor, si que construïm, ell, els altres, els espanyols, fan tot el contrari: Destrueixen, van en contra, resten, ens menystenen. I ja n’hi ha prou d’aquest color! Com no juguen amb les mateixes normes i son uns tramposos, doncs fora. Els vull fora per tramposos.
I diu:

Una de les meves primeres incursions en el món de l’activisme social va ser recollir signatures a favor de les seleccions esportives en el marc d’una Iniciativa Legislativa Popular. Aquesta ILP va propiciar una modificació de la Llei de l’Esport per la qual el Govern es va comprometre a impulsar seleccions nacionals en totes les disciplines. Tanmateix, després de molts esforços, i malgrat disposar del recolzament d’una bona pila de federacions internacionals, l’esport català continua sense ser reconegut. I de culpable només n’hi ha un: les federacions esportives espanyoles i, a l’ombra, l’estat espanyol.

No entraré a detallar les incomptables pressions que aquestes federacions han exercit, sobretot damunt les federacions esportives d’estats petits o amb pocs recursos, per tal que es neguin a reconèixer oficialment les nostres seleccions. Internet en va ple! I parlo, no cal dir-ho, de fonts del tot fiables.

Simplement vull dir que, mentre els catalans no tinguem les nostres pròpies seleccions, Espanya no es mereix guanyar ni un sol títol. Com el Mundial de Futbol, per exemple. I de res no em serveix l’argument que hi juguen catalans. Imagineu-vos que diguéssim als espanyols que renunciessin a la seva selecció i cedissin els seus jugadors a França, i que juguessin sota els colors francesos, que com més units, millor... I un be negre, els dirien! Els espanyols volen tenir les seves seleccions i em sembla fantàstic. Doncs nosaltres també. És una qüestió de normalitat nacional: una nació, una selecció. I ni tan sols cal ser un estat independent per tenir-ne: mireu Escòcia, mireu les Illes Feroe... Mentrestant, doncs, si Espanya no juga net i impedeix que nosaltres puguem ser-hi, no es mereix guanyar res de res. Fora els tramposos!

2 Comments:

Blogger joan said...

El futur de tot aixó es podrà interpretar el proper dimecres analitzant les audiències televisives........ proposo jugar el nostre partit i deixar de banda els comentaristes de tele5...., que tornin Jaime Ugarte i Xabier Azpitarte ... si us plau!...., per cert, el gol de Paraguay era legal, (y no hase falta desir nada más....)

10:35 a. m.  
Blogger David Vila i Ros said...

M'alegro que et fes pensar! Ja saps que m'agrada. I sí, estic completament d'acord amb el teu comentari: hem de sumar i no restar, i deixar-nos del què facin els altres, però quan els altres no ens deixen fer a nosaltres, llavors canvia!

9:57 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats