15 d’octubre 2008

L'ACCIÓ DEL DIA


wola a toton!
Avui és el BLOG ACTION DAY, i consisteix en un dia on tots els bloggers del mon mundial s’uneixen per publicar un post sobre el mateix tema, de manera que es pugui crear un diàleg mundial amb les idees i opinions de milers i milers de persones de tot el mon, cada una amb les seves visions particulars i diferents des dels diferents llocs del planeta. Aquest any el tema escollit és la Pobresa.
Per formar part del Blog Action Day puc fer varies coses: publicar un post sobre la pobresa avui, (que ja ho estic fent) i registrar-me al web (ja ho he fet també) I també puc donar els ingressos que tingui de la publicitat en el dia d’avui a una organització relacionada amb la pobresa. (ara mateix em poso a buscar com s’ha de fer això d’obtenir ingressos per publicitat en el blog!!)
El DAY ACTION BLOG recolza a aquestes organitzacions d’ajut:

The Global Fund (El Fons Mundial)
Hi ha moltes causes sistèmiques de la pobresa. El Fons Mundial lluita contra la SIDA, la tuberculosis, i la malària. Aquestes tres malalties son causa de pobresa per milers de persones a tot el mon. http://www.theglobalfund.org/es/

Kiva.org
Kiva és una plana web que es dedica als microcrèdits entre particulars, de persona a persona. Relaciona directament a qualsevol persona de nosaltres amb un petit empresari del tercer mon. Aquests petits empresaris utilitzen aquests microcrèdits per començar petits negocis que els poden portar fora de la pobresa. Només et cal 25 euros i registrar-te al web. A la web trobaràs informació dels projectes que necessiten diners i un cop triat i feta l’aportació, mitjançant pagament segur, reps informació mensual sobre el projecte finançat. Al cap d’entre 6 o 12 mesos també reps la devolució del préstec, sempre sense interessos. I pots tornar a deixar els diners per altres projectes. Els projectes acostumen a ser petits negocis: perruqueries, tendes de roba, petits restaurants, ... i el capital demanat està entre els 300 i 500 dòlars.
http://www.kiva.org/

Altres Organitzacions Benefiques
També es pot donar diners a altres organitzacions q també lluitin contra la pobresa. I us animo a fer-ho, si coneixeu altres entitats que s’hi dediquin i voleu col·laborar, fareu un bé a tothom. I si ho vols explicar aquí, doncs benvingut el teu comentari. I si a sobre animes a algú més a col·laborar doncs millor.

Què voleu que us digui... ser pobre ha de ser una puta merda, parlem clar. Ara ho hauré d’explicar.... hmmmm.... cal? Per que la pobresa es pot referir a moltes coses, però ara estem parlant de la més bàsica de les pobreses, no em refereixo a la pobresa d’esperit, que això només és propi de persones roïns, si no a la pobresa física, a la més extrema de les pobreses, a la de no tenir res, a la de no tenir menjar, ni llar, ni feina, ni esperança. Ha de ser com viure dins una boira continua, on no veus que hi ha més enllà, on no saps q hi ha més enllà, i potser mai ho saps, mai arribes a saber-ho.
Hi ha gent q m’explica que han estat a països diguem-ne pobres, com la India o similars i tornen contents d’haver vist “el somriure dels nens”, doncs jo no m’ho crec, si riuen és per que son nens i els nens riuen sempre, i no tenen consciència que viuen de la forma que viuen, i estan acostumats a viure com viuen, per que mai han viscut d’una altra manera, no han sortir de la boira, però no crec q els pares riguin quan se’ls moren els fills de gana. I això és pobresa i és realitat.
I ser pobres ens fa por a tots. Per que si no per que estem tant pendents de la crisi aquesta? Collons doncs per por a perdre diners, por de perdre la feina, por a baixar el nostre nivell de vida, en definitiva, por a fer-nos pobres. I fixeu-vos quina diferencia de pobresa entre la que podem arribar a tenir nosaltres i la que poden arribar a tenir en altres llocs del mon. La pobresa és més pobresa quan truca a la porta de casa. O no?

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

esperem que les coses vagin millor que les previsions que fem alguns dimecres, perque sino em veig preparant les olles comunitàries.
T+-

11:15 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats