22 d’octubre 2008

LA FESTA DEL DIA

Wola a toton!
Plou o no plou? Al final no va ploure i aquest diumenge passat vem poder fer la fira de pagès que cada any organitza l’AAVV del Carrer Major , l’Ateneu ABI i aquest any també l’Agrupament Escolta, que son uns rebels amb causa. La fira consisteix en tallar un carrer i omplir-lo de coses de pagès. És a dir, es munten uns corrals on es posen tot d’animals (vius, eh! vius) al mig del carrer, allà es pot trobar ovelles, coloms, porquets, gallines, conills, ànecs, galls d’indi i aquest any fins i tot hi havia dos ponis, que eren el reclam més gran pels nens. En conec algun de nen de BCN, de ciutat, que fins fa relativament poc no havia vist mai un pollastre viu, per exemple, només en fotos o a la tele. Per això tenen tant d’èxit la Granja que hi ha al zoo o els tancats amb animals vius a les cases rurals o de colònies. No sé quina mena d’instint és la que ens crida cap als animals i pels nens se’ls fa irresistibles. Sobretot si son cries, com les que hi havia diumenge a la fira.
També hi havia una mostra d’eines de pagès. Utensilis utilitzats habitualment en les feines pròpies del camp i que ara estan en desús i que ni tant sols sabem com son ni com es diuen. L’any passat es va organitzar una mostra de la vida de pagès amb dos actors, actorassos diria jo, que feien una representació de les feines habituals: Segar i batre els cereals, tallar amb la dalla o la falç i l’esclopet les espigues, fer les garbes arreplegant dues o tres gavelles (manats), lligar-los amb vencills (d’espart o fets amb les mateixes espigues) i agarberar (posar unes quantes garbes dretes i unes altres a sobre fent de coberta perquè s’acabin d’assecar). La feina de segar era una de les més dures i
això explica el fet que les primeres màquines que van entrar als camps van ser les agavelladores que arrossegaven una o dues mules i tallaven el cereal al mateix temps que feien les gavelles (o manats d’espigues). Fins i tot la feina va ser dura pels actors, marta i miquelàngel. Ep! Tinc les fotos però no em deixen posar-les, un dels dos m’ha amenaçat de posar-me una demanda contra el dret a la intimitat. Ja no ve d’una , però ....millor no temptar la sort, xavals!!
Però hi havia més coses, coses divertides q van organitzar els nostres escoltes, coses q tots hem fet de petits i que ara us explico: curses de sacs! Trencar l’olla!! Carreres de patates!! Buscar els ous dins la palla!. Coses que havíem fet de nins. I per la tarda xocolatada per toton!! Felicitats a tots els organitzadors i fins la propera. O no.

Us deixo amb unes fotos de la diada.













































1 Comments:

Blogger Guillem said...

No sé si són més críos els nens o els pares, jeje!

12:44 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats