10 de juny 2008

LA VAGA DEL DIA

Wola a toton:
Senyores i senyors, us presento la crisi energètica!!
Ui.... perdó, volia dir la desacceleració econòmica. I fa dies, uns quants ho sabeu, que us ho deia. Que això no és només una crisi immobiliària, que això ens afectarà a tots. I ja veurem de quina manera. Hi ha molts indicadors que així ho indiquen: la pujada dels tipus d’interès fan que les nostres hipoteques siguin cada cop més cares. I tenim menys diner disponible per consumir. En teoria si el preu del diner (el tipus d’interès) és més car, el consum hauria de baixar i la inflació també. Però justament està passant a l’inrevés, la inflació no para de pujar, perquè tot puja constantment de preu: el menjar (degut a la crisi alimentaria ) la benzina (degut a la crisi energètica) i tots els productes arrossegats per la pujada dels transports.
Us diria que ja arriba la crisi que us deixarà sense feina, sense combustible pel vostre cotxe, sense aire condicionat, sense fruites tropicals i qualsevol altre producte del sistema industrial i de transport actual. La teva vida acomodada ja no tornarà a ser el que era. No te la perdis!! Segueix vivint atentament la crisi energètica.
Però no cal ser alarmistes ni molt menys!!
Ens hem d’acostumar a viure amb el preu del petroli car. Molt car. Però, per si no ho sabeu, gairebé el 70% del preu de la benzina correspon a impostos que ens aplica el govern. La fiscalitat del petroli és molt elevada. I això q el govern dels espanyols fa trampa i no aplica els impostos recomanats per Brussel·les, per això a la majoria dels països europeus la benzina és encara més cara i sempre ho ha estat. Aquests preus elevats eren per desincentivar el consum per protegir el medi ambient. En nom del medi ambient paguem molt cara la benzina. Esteu d’acord amb això?
Doncs aleshores que baixin aquests impostos. I vinga tots a comprar i emmagatzemar benzina. I el medi ambient a prendre pel cul. I que vingui el canvi climàtic que jo no em queixaré de res, ni de les onades de calor, ni de la destrucció dels pols, ni de la contaminació, ni de la sequera, ni de les tempestes, ni de res. O si?
El que no podem fer és de dia ser uns consumidors de petroli i de nit defensar el medi ambient i acusar el Bush pel canvi climàtic. Ah! i un dia us parlaré dels biocombustibles, malgrat que alguns em digueu que la solució està en ells.
I avui tothom ens estem cagant en els transportistes per que ens estan posant contra les cordes. No hi ha benzina, no arriba menjar als supers, ni medicaments a les farmàcies, ni bestiar als escorxadors, ni diaris al quiosc, ni tantes altres coses. Cues kilomètriques a les autopistes i carreteres tallades. Pèrdua de temps i de feina per tothom. Psicosi de desabastament en moltes persones i famílies. Està bé fer vaga queixant-se de les pujades tan brutals del preu del combustible, però potser no és aquesta la manera, fent desgràcies, actes violents contra la població fets pel piquets informatius i deixant a la població sense subministraments de tot. Jo també tinc els meus drets. O no.
Per cert mentre això passa i ens afecta a tots, per trencar una bandera en Franki continua a la presó.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

la policia que detingui els piquets informatius, ja que tant els agrada detenir. Estan fets els uns pels altres. Que es matin entre ells. Desgraciats tots!!

2:57 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs aixo no+ es el komenssament!! KAOS TOTAL JA!!
AMb el temps tot anira a pitjor: petroli + car, menjar + car, hipoteques sense pagar, gent al carrer, la revolució s'apropa. KAOS TOTAL

3:02 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats