09 de maig 2008

LA INJUSTICIA DEL DIA

Divendres per fi, s’apropa la festa major de Montcada, aquesta tarda es llegirà el pregó i es comenta, es diu, hi ha rumors, que diuen que hi pot haver alguna sorpresa. Però de les divertides, eh! no us penseu. Jo crec que sempre hi ha d’haver reivindicació, llibertat d'expressió i canya als polítics de turnu. Però sempre amb respecte i amb humor. I això espero per aquest vespre. Llàstima que s’espera pluja a l’hora de l’acte, però d’altra banda ben rebuda sigui aquesta pluja. Encara que si ho pensem bé,..... no pot ploure cada nit i pel dia fer solet? No tindrà la culpa d’aixòs algun polític? O potser son els misteriosos avions q diuen impedeixen que plogui sobre Catalunya. La gent està malalta de veritat.

Alguna noticia més interessant de la setmana? La destrucció de Birmània, el monstre d’Austria, l’explosió del Chaitén (aquesta explosió mereix un post apart!!) l’enfonsament del Barça, la Mònica Terribles directora de TV3, Dmitri Medvédev és nomenat president de Rússia, a aquest noi l’han posat com hereu de Putin a dit (malgrat que va guanyar unes eleccions). Jo diria que més que l’hereu de Putin, és un fill de Putin.

Però el realment indignant és l’empresonament de FRANKI.
A hores d’ara ja ho sabreu tots qui és aquest FRANKI. Si no ho sabeu mireu aquí: http://www.llibertatfranki.org/ El realment indignant és l’estat de la justícia que patim. I dic patim per que és el que realment rebem d’aquesta justícia molts cops carpetovetònica, antiga, autoritària i allunyada de la realitat civil que vivim cada dia tots nosaltres. Aviat us explicaré com funciona el jutjat de Montcada i els seus problemes amb el català, per exemple. Que un noi vagi a la presó DOS anys i set mesos per haver fet un estrip a una bandera espanyola em sembla de bojos. I que aquests fets passessin fa més de cinc anys i ara, fins ara, no s’hagi mobilitzat tothom en contra d’aquest fet encara ho entenc menys. I ara clar, tot son preses i manis i concentracions. A bona hora deu pensar en Franki. “Una decisió judicial pot ser legal però no necessàriament ha de ser justa”, he sentit dir algun polític, però xaval, si la llei diu això, o s’ha de complir o aleshores la llei no és bona, però no pot ser que a vegades sigui bona i a vegades no. No m’expliqueu més sopars de duro i arreglem aquesta injustícia. Per això tenim uns legisladors i uns jutges que han estudiat i han estat escollits democràticament. O no? Que potser també son tots uns fills de Putin?

Mentrestant la societat civil s'ha mobilitzat, com sempre, (anem llestos si hem d'esperar els polítics) bé, ERC,CiU i Iniciativa han dit la seva, amb la boca petita, però PSC i PP estan missing, com sempre, ja els va bé que empresonin la gent per esquinçar símbols espanyols. Us penjo fotos de les mobilitzacions i pintades fetes a BCN, Terrassa i fins i tot Sabadell. (gràcies Marta per la foto!). A Montcada no n'he vist cap i em consta que s'ha participat en les diferents manis. Quina pena, Montcada no es normalitzarà del tot, fins que no apareguin també pintades com aquestes, no només les que parlin o es queixin de la política local.
PD: ara m'han fet arribar una foto feta a una de les platges més maques de la Costa Brava. La poso a sota. Gràcies Vladimir.

ÁNIMS FRANKI!

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

això, anima a la grent a fer pimtades pel poble. no estàprou brut ja??
IMO

10:53 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Les parets callaran quan la terra sigui lliure, mai abans!

Les pintades no són brutícia, és art urbà. Brutícia són moles de totxos, destrucció de pinars, especulació, contenidors plens a vessar...

Volem en Franki a casa i a classe!

1:10 p. m.  
Blogger Guillem said...

Com a ex-terrassenc i conegut del Franki, no puc estar més d'acord amb aquest post sobre la injustícia que representa engarjolar-lo.
Pel què fa a les pintades, n'hi ha que potser sobren, però com diu una pintada de Terrassa: les parets diuen el què la premsa calla.

5:59 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No fa gaire temps, Antena 3 i tele5 ens presentaven un jove estudiant sevillà, molt viatger, que va agafar una bandera d'una ex-república soviètica, crec que Letònia (no el païs lleter), el vàren empresonar, i des del corrent més ranci ultraconservador de l'espanya profunda, li van treure ferro a l'afer ..... on és aquesta gent ara?, qué tenen a dir?, i el sevillà es solidaritzarà amb el Frenki?, hi ha molta diferència entre robar una bandera i cremar-la?, per a mi no!, per a mi és un drap que serveix per netejar la pols ...., pel meu pare protegir el cotxe de la pols, i per la meva mare pot servir per protegir les mantes guardades al armari durant l'estiu

1:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats