05 de març 2008

EL DUBTE DEL DIA

Wola a toton!
Companys..... ja he votat!!
Vaig demanar el vot per correu i ahir a la tarda ja vaig enviar el meu vot al president de la meva taula de Premià de Mar, on estic empadronat.

Penseu que va ser fàcil??? No, gens fàcil. Primer vaig haver de decidir si votaria o no votaria.
I em vaig decidir a fer-ho, i per correu vaig trobar qué seria més senzill i a més a més em permetria poder tenir el diumenge lliure d'obligacions i poder gaudir del temps lliure.

I aleshores venia la pregunta guais: a quí votar??
Des dels dos partits de les espanyes ens estan matxacant continuament que només hi ha dues opcions vàlides, ens estan fent una pressió enorme pel bipartidisme. Sembla q només hem de triar entre en Zapatero o en Rajoy, sembla que només s'hagi de triar President i en canvi el que es vota és tot un Parlament, on no només hi ha aquests dos.
La pregunta és hi ha algú més?? Us vull donar diverses alternatives. Mireu:







Apart del PSOE i PP, aquí teniu els altres "grans " partits amb representació parlamentaria:
es pot votar CIU, es pot votar ERC o es pot votar ICV.
Però també podeu votar alguna candidatura menor com a gest testimonial, d'aquestes n'hi ha un munt, per exemple d'esquerres podem trobar:
Partit Comunista del pueblo de catalunya PCPC
Partit obrer socialista Internacionalista POSI
LLuita internacionalista LI
Escons Insubmisos- Alternativa democràtes descontents EI
Els Verds Alternativa Ecologista EV
Els Verds (és que n'hi ha dos, uns deuen ser verd clar i els altres verd fosc, dic jo)
Partit republicà d'esquerra PRE
o Partit Republicà Català RC




Però si voleu anar una mica més cap a la dreta, vaja ja posats, diguem a l'extrema dreta podreu trobar tot aixòs:
Falange autentica
Alianza Nacional, AUN
Falange Española de las JONS (és q també hi ha dos falanges d'aquestes)
Ciutadans Partido de la Ciudadania (ui! aquest se m'ha colat aquí, buenu, ja el deixarem aquí ben acompanyat)
Democracia Nacional DN
Partit Carlí de Catalunya
també hi ha tota una llista de partits més freakis com el Partit Antitaurino, ciudadanos en blanco, (però votar-los a ells no és anar en contra d'ells mateixos?) Pensionistas en Acción, Por un mundo mas justo, Alternativa motor y deportes, españa 2000, i uns quants més.
Una altra alternativa és votar en blanc.
I una altra és abstenir-vos.
Però bé, realment jo penso que està tot dat i beneit, que serà president en Zapater, com ho prova el fet que a les eleccions de la conferència episcopal va guanyar el representant més ranci, carrincló i exemple de l'espanya profunda, en Rouco Valera, mostra, un cop més, del distanciament que cada cop és més gran entre les institucions i la societat. També entre la esglesia catòlica i els cristians. I Diumenge ho veurem un cop més a les urnes: la distància entre els polítics i el mon real. La divisió profunda entre les partits polítics i els votants, que no tenim alternatives creibles, que no ens donen projectes en els que creure de veritat, que no ens els creiem, i tindrem uns resultats i uns governants però que no s'ajustaran a la realitat social.
Mentrestant anirem a votar, o no, o votarem en blanc, però el que cal fer és continuar pensant que cada dia podem fer una acció a favor del nostre pais, a favor de Catalunya, que sabem quin és l'objectiu, que no ens hem de deixar vèncer per la desidia o el desencant, i que hem de tenir esperança en el nostre futur com a nació, fins i tot més enllà del 9 de març.
Ep! jo ja he votat!
Aquí queda això!
Free counter and web stats