23 de novembre 2006

EL SEXE DEL DIA

"Lu" promés és deute. I avui comencen a parlar també de sexe.

EL SEXE DELS XIMPANZÉS

Els ximpanzés mascles prefereixen les femelles més grans a l'hora de buscar parella per aparellar-se. Els humans les volem joves.
Així ho manté un estudi dut a terme per investigadors de les universitats de Boston i Harvard i dirigit per Martin Muller, que publica en l'últim número la revista Current Biology.
Segons els autors, la base d'aquesta diferència entre la conducta entre éssers humans i ximpanzés pot ser que mentre que els segons viuen en un sistema on predomina la promiscuïtat en les relacions de parella, els humans solen mantenir vincles de parella a llarg termini, cosa que converteix les dones joves en més valuoses com a parelles a causa del seu potencial reproductiu.
Sense relacions duradores.
Els científics assenyalen, en aquest sentit, que el fet que no hi ha relacions a llarg termini entre els ximpanzés, així com que les femelles no experimentin la menopausa, fa debilitar la preferència dels mascles per les femelles joves. Per arribar a aquestes conclusions, els investigadors han estudiat les preferències mostrades per ximpanzés mascles pertanyents a la comunitat de Kanyawara, al Parc Nacional de Kibale (Uganda).
Al llarg de la investigació, van poder comprovar que els mascles preferien femelles més grans, que d'altra banda eren més propenses a la copulació i s'aparellaven més freqüentment amb mascles de gran capacitat sexual. A més, eren les responsables de més enfrontaments entre mascles que es disputaven els seus favors sexuals. El descobriment reforça la creença que els homes prefereixen les dones joves a causa de l'existència de relacions a llarg termini i de la menopausa, així com que aquesta característica humana va sorgir després de la separació del llinatge comú d'éssers humans i ximpanzés.
Malgrat que més d'un encara no ha separat del tot els seus gens dels del ximpanzé.
Free counter and web stats