25 d’octubre 2007

EL PLE DEL DIA

Bé, en el post anterior a aquest us he posat el programa d'actes que hem preparat pel correllengua a Montcada. Està força bé. Ens ho hem hagut de currar bastant, però per sort som força gent i a més a més, tothom ha tingut moltes ganes de col.laborar en qualsevol cosa i no hem tingut quasi cap problema amb ningú.
Totes les entitats que donen suport al Correllengua ho fan desinteresadament i realment amb ilusió per colaborar. L'agrupament escolta ens fa la gimcana pels nens, l'esplai SESA s'ha unit al darrer moment afegint la castanyada i un grup d'animació, bravo per ells!!, el grup de teatre SEMPER FIDELIS només ha posat facilitats (bé, ha estat dificil trobar la carpa que volien i altre atrezzo, però al final ho hem enllestit) i no sé que faran... hem sentit alguna cosa d'una lluita d'espases i almogavers i ..... ai ai ai !! Els gegants de Montcada també vindran, tot i estar malaltons. Per la lectura del manifest hem triat a 3 persones destacades, una de cada barri de Montcada, per que ho fem al Centre, però és per tot el poble. I totes han posat el màxim de ganes per fer-ho. I per portar i fer l'entrada de la flama del Correllengua.... nens, molts nens. Ja frissen per sortir portant-la!! A aquests ha estat fàcil convencer-los!!! El grup L'espingari també ha fet l'impossible per venir, malgrat estar a punt de ser pares (bé, no tots, només un)
I la ELi i el Jovi, els nois del Café Colon, també han posat les màximes facilitats, i ens han preparat un sopar català genial, fins i tot hi haurà Crema catalana de postre!! Bo i econòmic!! Mel i mugró (suggerents oi?) venen de franc, i segur que ho donaran tot. Koala sonoritzarà tot el concert de franc també, i a més, en petit comité ens han dit que venen amb tota la seva artilleria, és a dir, mil milers d'altaveus, taules de só, tècnics, vaja que si volen, amb un sol acord de guitarra ens enfonsen el local. Gràcies nois. L'ABI i La Unió... bé, no cal dir res. I ja paro d'enrotllar-me i fer la pilota ensabonant a tothom.

L'AJUNTAMENT

Ara ve la part dolenta: a qué no us podeu imaginar quina ha estat la única institució que ens ha
posat pegues, entrebancs i esta mooooooooooooooolt contenta de col.laborar enb el CORRELLENGUA. Doncs si, ho heu endevinat, el nostre estimat ajuntament!!
A ells només els vem demanar una cosa coseta: que ens aprovessin la moció (proposta d'acord) del CORRELLENGUA, a la qual s'han adherit centenars d'ajuntaments de tot Catalunya. I que els principals punts diuen:

El Ple de l’ajuntament de Montcada i Reixac

Reunit el dia 25 d’octubre del 2007

ACORDA:

  1. Donar suport al Correllengua 2007 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització de l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.
  2. Donar suport a la necessitat d’un nou marc legislatiu per a la nostra llengua, que es concreti amb una nova llei de Política lingüística.
  3. Donar suport a les entitats i grups del municipi interessats en organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessària pel bon desenvolupament de les activitats programades.
  4. Fer pública aquesta iniciativa i estendre-la a tots els àmbits que siguin propis d’aquesta corporació.
  5. Fer una aportació econòmica general per a l’organització dels actes i el bon funcionament del Correllengua 2007.
  6. Fer arribar aquest acord a la seu nacional de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL), al carrer Santa Perpètua,15 baixos 08012 de Barcelona, i als organitzadors del pas del Correllengua pel municipi.

Montcada i Reixac, Països Catalans, 2007

Bé, per aprovar aquesta moció hem hagut de fer passadissos i passadissos, molts passadissos, per que tot i comptar amb el recolzament de diferents membres del govern local, una flor no fa estiu, i el que ens calia veritablement era el recolzament dels partits, cosa de la qual no n'estas mai segur. Ja sabeu, sempre marejant la perdiu. I com volen estar tots a la una, doncs no n'hi ha cap que digui obertament la seva postura, i quan algú diu que sí, doncs ho fa a titol personal, i la resta amaga les cartes, no fòs que el partit rival s'assabentés d'alguna cosa!! Ai senyor!! Els polítics qui els entengui que els compri. Tant dificil d'asumir és la moció que heu llegit adalt?? Tant raru és donar suport al català?? Ep, que potser no s'han enterat encara, que només us estem demanant precisament això: suport al català!.

Bé, doncs aquesta tarda, dijous 25 d'Octubre a les 19:30 hi ha ple de l'ajuntament i en ell es discutirà si s'aprova o no aquesta moció presentada per la CAL a favor del català.

De moment comptem amb el suport de CiU i ERC. No sabem res del PSC ni de EiU ni del PP.

Aquesta tarda ens hem citat a les 19:30 a l'ajuntament. Qué pasarà??

La resposta demà nois!!

Valtros qué creieu???

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

us follaran vius!!!
no veig als sociates parlant català!!

1:38 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats