15 de juny 2007

LA CULTURA DEL DIA


LA SETENA EDICIÓ DEL CULTURAVIVA COMBINA LA REIVINDICACIÓ AMB LA MILLOR MOSTRA DE LA CULTURA POPULAR D’ARREU DELS PAÏSOS CATALANS


La Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) ha presentat la setena edició del Culturaviva aquest matí al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, ciutat que acollirà del 15 al 17 de juny aquesta diada festiva i reivindicativa. El Culturaviva és el festival itinerant que cada any omple els carrers d’una ciutat de la millor mostra de la cultura popular d'arreu dels Països Catalans. L'objectiu d'aquestes jornades és donar un impuls a la llengua i la cultura catalanes en la població on es realitza i a tot el radi limítrof de poblacions, prenent com a referent les jornades que es fan des de fa uns anys a altres territoris de llengua catalana, com poden ser el Tirant de Rock al País Valencià o l'Acampallengua a les Illes.






L'objectiu principal del Culturaviva és "posar fí a la menysvaloració de la cultura catalana i acostar-la a la gent, especialment als nous catalans que acaben d'arribar".

La Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) intervindrà en les jornades per explicar la iniciativa que han endegat de recollir signatures per reclamar la potestat dels parlaments dels Països Catalans de convocar referèndums.



El programa d'actes és molt gran i el podeu veure a:



d'entre tots els actes destaquen: El pregó de l'humorista Toni Albà, el parlament de l'historiador Oriol Jonqueras i, finalment, l'actuació del grup Valencià Al Tall, que actuarà amb la Coral Crescendo de Sant Feliu el divendres. El dissabte hi haurà mostra d’entitats a la Plaça de la Vila durant tot el dia i un munt d'activitats per al públic infantil, com ara teatre i tallers de castellers. La cultura popular tindrà un gran pes en la programació de dissabte amb la cercavila de gegants, esbarts i grallers i un correfoc amb diferents colles que passarà pel centre de la ciutat, com a grans reclams. El concert de Marcel Caselles i la Principal de la Nit i Aramateix clourà la jornada. El 39è Concurs Nacional de Sardanes serà un dels plats forts del darrer dia del Culturaviva, com també la demostració d'estelladors de Torrelles de Llobregat, que no s'ha vist mai a Sant Feliu. La mostra de construccions humanes amb els Castellers de Sant Feliu i els Falcons de Barcelona o el concert de Cesk Freixas són algunes de les propostes més destacades.



Free counter and web stats