06 de març 2007

LA CAMPANYA DEL DIA


La Plataforma per la Llengua ha tramès entre diverses empreses, associacions empresarials i organismes de comerç un document amb el títol "Ja etiquetes en català? L'etiquetatge en català, una necessitat clau per a l'empresa moderna".

L'objectiu d'aquest material és respondre dubtes i donar arguments a les empreses en relació amb l'etiquetatge en català, amb la finalitat que posin al dia la qualitat en el tracte al consumidor català i etiquetin, per tant, també en la nostra llengua.


Fins ara, l'etiquetatge en català és clarament deficitari en molts productes.

Tant el document com el desplegable resum (que s'ha editat en català i anglès per difondre'l a les seus de les empreses de fora de l'àmbit lingüístic català) tracten qüestions com les raons per etiquetar en català, la situació legal pel que fa a l'etiquetatge, els drets del consumidor, el creixement darrerament molt notable de l'etiquetatge en llengua catalana, els beneficis d'aquesta inversió, la recepció per part del consumidor i altres qüestions diverses que poden interessar a totes les persones implicades en l'etiquetatge.

Així mateix, l'entitat destaca que hi ha més de 100 disposicions estatals que obliguen a incorporar el castellà en la majoria de dades obligatòries de l'etiquetatge de productes i que, per exemple, a la Comunitat Autònoma de Madrid hi ha una llei autonòmica específica que obliga a etiquetar en castellà (llei 11/1998 de Protección de les Consumidores y Usuarios), tot i que ja hi ha la llei estatal. Les empreses respecten aquestes Lleis, però no passa el mateix amb l'Estatut del Consumidor de Catalunya, que contempla el dret per part del consumidor de rebre aquestes informacions en català.

No pot ser que dins un mateix estat hi hagi ciutadans de primera i de segona i que en algunes comunitats autònomes les empreses respectin els drets reconeguts legalment del consumidor i en d'altres no.

Podeu descarregar-vos dos materials diferents:
1.- el document sencer
2.- el desplegable-resum, del qual se n'han editat 3.000 exemplars.
Free counter and web stats