06 de març 2007

LA WEB DEL DIA

Els serveis de fotografia via satèl·lit, en una sola web
FlashEarth.com ofereix les de Yahoo!, Google, Microsoft i de la NASA.

Les fotografies via satèl·lit que es poden trobar a Google Maps o amb Google Earth són molt populars entre els usuaris d'internet, entre més coses perquè són molt detallades i pels mapes d'una bona part del planeta que les acompanyen. Però Google no és pas l'única institució que ofereix plànols i fotografies via satèl·lit de la Terra, també en brinden Ask.com, Yahoo, Microsoft i la NASA. Doncs bé, ara totes aquestes fotografies s'apleguen en una sola pàgina: FlashEarth.com.
El portal, obra de Paul Neave, un expert britànic en tecnologia Flash, proporciona les imatges de Google Maps, Yahoo! Maps, Microsoft Virtual Earth, Ask.com, OpenLayers i NASA Terra. També inclou la versió de Microsoft Virtual Earth, amb la toponímia de ciutats i països, i els mapes d'Ask.com. Cal tenir en compte que, si les fotografies de la majoria d'aquests serveis s'actualitzen poc, les de NASA Terra canvien cada dia i permeten de seguir l'evolució dels núvols que envolten el planeta.

Gràcies a FlashEarth.com també es poden comparar les fotografies de molts racons del planeta, diferents segons cada proveïdor. N'hi ha prou de cercar la que hom vulgui comparar i canviar la font de les imatges des del menú superior esquerre de la pantalla.


Però això no és tot, com han pogut comprovar els autors del bloc italià GisBlog.it, sobre Sistemes d'Informació Geogràfica, també serveix per evitar la censura. Microsoft no ofereix fotografies de la rodalia de la base nord-americana de Camp Darby (sud de Pisa), però Google Maps, sí. Per tant, amb FlashEarth.com és possible d'evitar la censura de les fotografies via satèl·lit, si algun dels serveis no l'aplica. Us adjunto les dues imatges: en una hi ha la base americana censurada i en l'altre no.


Free counter and web stats