29 de desembre 2006

EL REPTE DEL DIA


Us torno a emprenyar per desitjar-vos un bon any, i per qüestionar-nos.

És de veritat que comença un nou any? No el vam començar al setembre, desprès d'unes vacances, quan tot torna a revifar-se i retorna al treball a l'escola, a la activitat? I tenim la necessitat de fer-nos propòsits les persones? Propòsits que no complim mai, com aprendre angles, aprimar-se anant al gimnàs, llegir un llibre, ser millors amb la parella, els amics. I de passar la nit de cap d'any de gresca desenfrenada, bevent com a cosacs, estrenant calces i calçotets vermells per si de cas fem el polvet de la nit ?

No intento ser negatiu, si més no realista, però de veritat, això es sant tornem-hi. Si de debò volem fer quelcom més seriós que una proposta banal, tenim tots els dies del any per fer-la, si volem un polvet doncs qui pugui si i el que no doncs que s'ho proposi. Un polvet diari seria ideal per acabar amb tensions, mal entesos i agressivitat, de veres.

Segur que alguns no voldrien un any com aquest 2006, que segur consideren "annus horribilis". El cert és que tots els dies son una sorpresa, i poden ser satisfactòries o no, depenent de com els miris: alguns de sobte s'han trobat traïts pels amics, altres abandonats per l'ésser que estimaven, per quedar-se a l'atur, per la mort d'algú qui estimaven, per una retrobada amb amics perduts, etc...

El cas és que els dies formen l'any, l'any té quatre estacions i cada dia el podem dividir en quatre parts, com les estacions: mati, tarda, vespre i nit. Si cada dia el celebréssim com un nou repte una nova fita, una nova il·lusió, com si fos l'últim d'una etapa. Si cada cop que ens llevéssim al mati, fos una nova oportunitat per fer allò que hem deixat de fer la jornada anterior i repetir l'esforç perquè cada dia sigui el millor de les nostres vides, seria perfecte. Però vet aquí que ens deixem dur per la melangia, per la desesperança, pels mateixos tics que fan que certes situacions siguin suportables i grises, per les pors, pels desamors, per la rutina, etc... Prou !!!

La vida és quelcom més. La vida és un regal, per aprofitar-lo al màxim. La vida és té de viure i no malgastar-la pensant com l'has de viure. Només tenim aquesta vida, podem reflexionar com la podem portar, podem reconduir-la cap allà on vulguem, i també ens podem deixar dur cap a on ens porti. Uns es mengen la vida i a molts la vida se'ls menja. I tu que fas?


Perdoneu si divago molt, només us volia desitjar un feliç Nou Dia.

FELIÇ ANY NOU!!!!!!! US ESTIMO!!!!

Juli

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Amic Juli:
T'equivoques al questionar-nos sobre quan comença l'any nou.
D'any Nou no n'hi ha.
Cada 1 de gener rebem el mateix any de segona,tercera o quarta mà.
Es una auténtica estafa i enganyifa.
Es com el dia de la Marmota.
Per tant prou de desitjar Feliç any Nou, a partir d'ara el que has de desitjar-me, es tio:
Xaval, que ja es la tercera merda que xafes, amb les bambes noves, ull que ve la quarta!!!
Que com diu el gran filósof Enric Piera:

El pitjor d'un somni,
es que se't faci realitat.

Per tant no cal que fem masses proposits per aquest any manllevat a la casa d'empeny, que com diu el gran Poeta Enric Piera:

No hi ha llibre de reclamació
per les pregaries desateses.

Apa Siau.

11:19 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats