06 de juny 2006

L'ANTICRIST DEL DIA 6/6/6


Avui és el 6-6-6.
Ha passat 20 vegades en els últims 20 segles i el món segueix dret. Probablement tampoc s'acabarà avui, i això que la data al calendari ofereix una combinació de xifres banyada en una aura satànica i explotada en la cultura popular. Tot va començar quan sant Joan va escriure en el capítol 13 del llibre de l'Apocalipsi tres números que marquen la bèstia, el suposat Anticrist que enviarà Satan a la terra. Encara que durant segles s'ha imprès el 666, un grup de la Universitat de Harvard que va estudiar un antic papir va assegurar fa uns quants anys que el que l'evangelista va escriure originalment va ser 616 i que va ser un error en posteriors còpies el que va crear la xifra maleïda.A més a més, en el que coincideixen la immensa majoria d'estudiosos de la Bíblia és que la xifra, fos quina fos, era en realitat una referència en clau per evitar persecucions per criticar les autoritats. L'opinió majoritària és que sant Joan es referia a la brutalitat i crueltat contra els cristians del llavors ja desaparegut Neró --un nom amb una grafia que en hebreu és similar als tres sisos--.
El que és segur és que ni els estudis ni el sentit comú han aconseguit fer contrapès a l'arrasadora potència de la cultura popular que, per exemple, ha fet que aquest any proliferin als EUA les històries de dones parteres que han demanat als seus metges que indueixin els seus parts perquè els seus nadons no neixin aquest 6 del 6 del 6.
L'anecdotari fa temps que en va ple. A això hi han contribuït personatges com l'expresident dels EUA Ronald Wilson Reagan --un 666 si es compten les lletres dels seus noms, igual que l'actual ocupant de la Casa Blanca, George Walker Bush Jr.--. Quan va abandonar la presidència, Reagan es va mudar a una casa a St. Cloud Road, Bel Air, Los Angeles. El número original era el 666 i Nancy Reagan va trigar poc a fer que el canviessin pel 668. Un conegut hotel de Barcelona també està situat en aquest número de la Gran Via. El 666 d'aquest carrer, curiosament, no existeix. Tampoc al d'Aragó, on els parells acaben en el 664. Sí que hi ha un immoble a la Diagonal, 666. És propietat del Ministeri de Defensa, immune a la superstició. Fa tres anys, va saltar a les notícies la decisió del governador de Nou Mèxic, Bill Richardson, de rebatejar una autopista entre el seu estat i Colorado. L'actual US 491 havia estat des del 1926 la Route 666, coneguda com l'autopista del diable, i Richardson va parlar de protestes dels indis navahos i de la "infàmia que comportava la inoportuna numeració" per explicar la seva decisió. El que no va dir és que el Departament de Transport estava fart de reemplaçar els senyals que la gent robava per emportar-se com a record. Si es busquen, es troben combinacions de sisos per tot arreu. Constance Cumbey, una escriptora cristiana nord-americana, està convençuda que Javier Solana (sis lletres en el seu nom i en el seu cognom) és un Anticrist embolicat en una conspiració de la New Age per acabar amb el món. El preu oficial del primer ordinador d'Apple era 666 dòlars. Si en un casino se sumen els números d'una taula de ruleta, la xifra resultant és 666. I en tots els codis de barres n'hi ha tres sense numerar, cada una de les quals equival al sis.
EN VOLEU MÉS?
Free counter and web stats