08 de setembre 2006

L'ORGULL DEL DIA


Cada día moren 4.500 nens menors de cinc anys en tot el mon per manca d'aigua potable o sanejament bàsic. Només l'any passat van morir 1,6 milions d'infants per manca de les condicions mínimes d'higiene. Aquestes horribles xifres son part del darrer informe del Fons de les Nacions Unides per la Infancia (UNICEF). En ple segle XXI, en l'era de la tecnologia i la globalització, una tercera part de la població del planeta (uns 2.600 milions de persones) no disposa d'una cosa tan senzilla com lavabos, letrines o alguna cosa similar. Com a l'Edat Mitja.
La única manera de lluitar contra aquestes mancances és amb la solidaritat. Qualsevol ajuda, vingui d'on vingui, sempre serà ben rebuda. Qualsevol recurs que poguem dedicar tindrà la meravellosa recompensa d'aconseguir salvar el somriure d'un nen.
I això és precisament el que farà el Barça a partir d'ara. L'acord que ahir el Barça va firmar amb UNICEF a Nova York servirà per a que el BARÇA aporti cada any el 0,7% del pressupost anual (un milió i mig d'euros anuals) durant cinc temporades a aquesta causa i, al mateix temps, lluirà en la samarreta el logo d'aquesta organització que intenta fer el mon una mica més just. El Barça assoleix així una dimenssió universal i el seu esperit cívic i solidari troba un projecte en el que abocar tots els esforços.
Crec que el ‘més que un club’ ha deixat de ser un patrimoni dels culés per esdevenir un patrimoni de tot el mon. El repte més il.lusionant al que s'enfrenta el Barça en els propers anys va més enllà de les victories i dels títols. Es tracta de donar sense esperar res a canvi. I això demostra la grandesa del club i de les persones i socis que el formen.
MÉS QUE UNA SAMARRETA
La samarreta blaugrana enviarà un missatge solidari a tot el mon, mentres que altres enviaran un missatge comercial. La samarreta blaugrana servirà per implicar-se en la lluita per ajudar als nens pobres de tot el planeta mentre que altres serviràn per ingressar a caixa un bon grapat de calerons. La samarreta del Barça serà solidaria mentre que altres seràn interesades. El Barça serà conegut en tot el mon no només pels valors futbolístics dels seus jugadors, per la seva história, pel que simbolitza, sino també pel seu compromís en la lluita contra els problemes dels nens arreu del mon. El Barça no serà només admirat pels gols de Ronaldhino o Eto'o (ambdós ambaixadors d'UNICEF) sino per aliniar-se al costat d'UNICEF i compartir la seva lluita.

I tot això és una nova i importantíssima raó per la que em sento molt orgullós de ser soci del Barça i més barcelonista que mai.

xavi

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

I Jo que com a Guilipolles "CULE" he comprat per 60 €. la samarreta del Barça de la temporada actual que no te les lletres grogues, i per tant he deixat de tenir la samarreta actualitzada, qui em rescabalara dels meus 60 €?.
oh, qui em subvencionara l'impresió de les lletres groguetes?

12:27 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Free counter and web stats