21 de març 2006

LA WEB DEL DIA 21/03/06


ALASKA VOLCANO






Una pàgina permet de seguir en directe l'activitat d'un volcà a Alaska.
L'Observatori de Volcans d'Alaska permet de seguir en temps real l'activitat del volcà Augustine sense el més mínim risc des d'una pàgina especial. Unes webcams instal·lades a l'illa on es dreça el volcà, fan que se'n puguin veure les erupcions en directe i des d'angles diferents. Però a la pàgina també ofereix la lectura dels sismògrafs, informes diaris i setmanals de l'activitat volcànica i el registre d'alguns instruments científics més.
Científics i curiosos de tot el món poden veure, doncs, des de casa i sense perill com evoluciona un volcà en actiu. Aquest volcà, l'Augustine, que para en una illa deshabitada de la costa d'Alaska, va reprendre l'activitat l'11 de gener amb un gran esclafit. Fa 1.260 metres d'alçada i es troba just dessota una de les rutes aèries més transitades entre Europa i Amèrica. La pàgina del volcà ha rebut prop de 253 milions de visites des de la primera erupció del volcà.
Atenció: si a la "imatge actual" del volcà surt tot fosc.... és que és de nit!!! mireu l'hora real que indica la webcam dalt a l'esquerra. Mireu aleshores l'arxiu de fotos i veureu quina pasada!
RECORDA: això està pasant ara mateix!
Free counter and web stats