13 de març 2006

LA WEB DEL DIA 13/03/06


http://www.mary-woodbridge.co.uk/

Mary Woodbridge, anglesa de 85 anys, i la seva gosseta Daisy tenen previst pujar a l’Everest aquesta primavera sense instal·lar camps d’alçada, sense oxigen i sense portejadors. Així ho diuen a la seva insòlita pàgina d’Internet, que registra ja més de 53.000 visites, tot un fenomen mediatic.“No sóc molt aficionada a això del càmping”, explica Mary Woodbridge, “és per això que la meva gosseta Daisy i jo hem decidit pujar en una sola etapa i per un camí recte”. La velleta, que duu un inconfusible gore-tex groc a totes les fotografies i vídeos del web, mostra sobre un poster una línia que puja directa per una impressionant paret vertical a l’esquerra de la cascada del Khumbu i que segueix per l’aresta fins al cim.
Aquesta és només una petita mostra del que us podeu trobar a la pàgina de la Sra. Woodbridge, que assegura que el seu entrenament (amb cordes de cànem a les escales de casa seva) li permet afrontar l’ascensió sense portejadors (ella soleta pot portar el seu menjar, un estofat, i el de la seva gosseta) i sense oxigen. Tota una defensa de l’estil alpí en estat pur.
A banda dels vídeos i de les fotografies sobre l’expedició, val la pena destacar per sobre de la resta el llibre de visites del web, que ja acumula més de 53.000 entrades. Els visitants frivolitzen sobre qui morirà abans, Mary o Daisy, o com anirà vestida la gossa. Algun visitant li recorda que no es deixi la càmera.
Serà fonamental per seguir ben d’aprop les evolucions d’aquesta curiosa parella per terres nepaleses. Podeu conèixer a Mary Woodbridge i la seva gosseta Daisy a http://www.mary-woodbridge.co.uk/.
Free counter and web stats