25 d’octubre 2006

L'ACTE DEL DIA

Com cada any aquest cap de setmana es farà la 12ª edició del "Torna a Casa".
Diumenge 29 , el CRAM alliberarà les tortugues marines recuperades aquest estiu. El CRAM, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d´Animals Marins celebra el seu dotzè “Torna a Casa” amb un alliberament popular de tortugues marines a la Platja de Llevant de Premià de Mar, davant del Centre de Recuperació.
Amb aquest alliberament el CRAM torna al mar les darreres tortugues que a l'estiu han arribat al Centre de Recuperació. Així es tanca la Campanya “Ajudem-la” de rescat i recuperació de tortugues marines gràcies a la col·laboració activa del sector pesquer català. La Fundació CRAM porta més de 12 anys treballant conjuntament amb els pescadors en la tasca de recuperació de tortugues marines. Un dels projectes que duu a terme és la campanya "Ajudem-la" que té com a finalitat el rescat i recuperació d´aquests animals gràcies a la col·laboració dels pescadors que avisen el CRAM i li porten els animals capturats accidentalment a l'estiu. La campanya "Ajudem-la" finalitza cada any amb el "Torna a Casa", un acte de sensibilització ciutadana en el qual es tornen al mar les tortugues marines que han estat assistides al Centre de Recuperació durant els mesos d´estiu i que encara es troben ingressades. Aquest acte suposa la oportunitat d´agrair a pescadors, a voluntaris i a altres col·lectius l´esforç realitzat. Al mateix temps és una oportunitat d´apropar la problemàtica de les espècies i els habitats marins en regressió del mar Mediterrani als ciutadans en un acte de sensibilització únic.
L´acte d´alliberament està integrat en la II Jornada per a la Conservació del Medi Marí, on es vol fer un esment especial a l´estat de l´ecosistema litoral del Mediterrani. En aquesta jornada es desenvoluparan una sèrie d´activitats, destinades a la conscienciació de nens i grans. L´acte serà presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, i l´alcalde de Premia de Mar, Jaume Batlle.
Acte: De 10:00 a 12:00. Exposició Les causes de regressió del litoral. Neteja del fons marí, taller infantil, concurs familiar de figures de sorra...
A les 12:00h Cloenda de la Jornada, entrega de premis i alliberament de les tortugues marines.

Dia: Diumenge, 29 de octubre, Lloc: Platja de Llevant, (davant mateix del CRAM) (davant mateix de casa) Premià de Mar.
Ep! recordeu que és un acte magnífic per assistir amb els nens. Ens veiem!
Xavi
Free counter and web stats