05 de juliol 2006

EL PIRATA DEL DIA 05/07/06

ELS PIRATES DE PREMIÀ!!





La nostra història
Tot l'any navegant per aquests móns de Déu, però, cal dir-ho, l'aventura més emocionant és la de Premià de Mar.Cada any desembarquem a Premià de Mar, anem a buscar esclaus, saquejem el poble, l'Ajuntament, instaurem les nostres normes,... i es que, l'Omar, el nostre gran Pirata, està enamorat de l'Ester, una jove premianenca.No sé com s'ho fan però cada any, acabem retirant les tropes. És maquíssim passejar pel poble i veure les banderes pirates. Quan en veiem una de premianenca, entrem i saquejem la casa. Què s'han pensat!Aquest any sí! Aquest any, no ens faran fora els preminanecs!Visca els Pirates


Com vestim
Per participar activament heu de vestir com a pirates o premianencs.Un bon pirata va vestit amb:Pantalons bombatxos, camisa ampla de colors vius, faixa o cinturó ample, turbant berber (fez) o mocador, gel·labes, botes o babutxes.



L'himne pirata
Tremolen els valents, quan la banderaoneja als quatre vents, solcant el mar.No hi ha racó de món que no recordiel nostre pas altiu a foc i sang.L’infern és ple de brètols, com nosaltres!Que bramen sense fi, aquesta cançó:No hi ha destí més bèstia, no hi ha ofici més bo.Pirates sense treva, pirates el millor!!!Som pirates, ens agrada el que fem!Som pirates, i no ens aturarem!Som pirates, i ho cridarem ben fort.Pirates a sang i foc! Pirates fins a la mort!
http://www.premiapirata.org/Ins/Div/ArxHimPir.htm
CLICA PER ESCOLTAR-LO.


El gegant Omar (1999)
El constructor d'aquest gegant va ser en Marc Torner, artista modelista de Mataró. Representa realment en Josep Albert Trives, un dels primers pirates i una persona coneguda en el món de la cultura popular local.Al principi s'havia previst fer només el cap, però al final es va construir la pràctica totalitat de la figura, exceptuant-ne les extremitats inferiors. També, es va construir l'espasa que du habitualment. És fet, de fibra de vidre, al polígon industrial de Cabrera de Mar.El vestit es va confeccionar al Taller de Costura Conex, una associació premianenca.


El punt de trobada
El punt de trobada de tots els pirates, és el campament pirata de la platja. A la haima sempre hi ha ambient.Com cada any ens hi podrem reunir per fer la nostra gresca i explicar-nos les nostres gestes mar enllà.
Free counter and web stats