26 de desembre 2005

L'ANIVERSARI DEL DIA 25/12/05


Doncs avui tenim el plaer de felicitar a la Dolors. Mira que nèixer aquest dia!! L'any no us el puc dir, ja sabeu..... Però bé, ella sentia molt xivarri i es va decidir a sortir, tan contenta. I encara continua igual de feliç. Si la veieu pel carrer, si la identifiqueu, si la reconeixeu, si la localitzeu, abraoneu-vos-hi, feu-li una abraçada, una forta abraçada, una encaixada, dos petons i ella us convidarà a prendre una birra! Si la identifiqueu..... FELICITATS!!!!!

23 de desembre 2005

BENVINGUTS 23/12/05


BON NADAL A TOTHOM!!


En Marc i en Josep recitant el poema de Nadal.

LA WEB DEL DIA 23/12/05

CAGA TIÓ
Demà al vespre moltes famílies faran reviure una de les tradicions més antigues del Principat, la de fer cagar el tió. El terme 'tió' designa, simplement, un tronc que crema a la llar de foc. Però el tió de Nadal és tan singular que 'caga' regals la nit de Nadal (en alguns llocs, el dia de Nadal). N'hi ha prou de bastonejar-lo cantant una cançoneta adient perquè inundi de regals la mainada. Per recuperar aquesta tradició, actualment assetjada pel 'papa Noël/Santa Claus' i per tot d'avets guarnits, Marc Estiarte va fer néixer l'Oncle Buscall , amb atributs com l'Heura, la Bastona i el Colgafocs. La seva pàgina explica l'origen de picar el tió per fer-lo cagar.
L'Oncle Buscall té cura dels tions que es desperten als arbres,d'on els despenja i els lliura a la canalla perquè els facin cagar. Algunes cançons del tió poden ser:
Caga tió, sinó et donaré un cop de bastó! Tió de Nadal, caga torrons i pixa vi blanc!
Tió de Nadal caga neules i torrons i pixa xampany

El dia de Nadal posarem el porc en sal, la gallina a la pastera, el pollí, dalt del pi.
Toca, toca, violí. Ara passen bous i vaques, les gallines amb sabates i els capons amb sabatons.
El vicari fa torrons. La guineu els ha tastat, diu que són un poc salats. Marieta, posa-hi sucre,
que seran un poc millor. Caga tió, sinó et donaré un cop de bastó!

http://www.onclebuscall.com/
http://www.festes.org/noticia.php?id_noti=243

LA TONTERIA DEL DIA 23/12/05

by Xavi Costa

Noticia a la Vanguardia:

El diputado de CiU Antoni Fernández Teixidó y el de ICV-EUiA Jordi Miralles mantienen estos días un debate sobre la tendencia política del superhéroe Superman. Miralles, que ha presentado un dossier, defiende que Superman es de derechas y Teixidó señala que es de centro y que el único de izquierdas es Lex Luthor, un personaje del cómic que juró destruir a Superman.

Qui deia que els nostres diputats, estaven obcecats en l’àrdua tasca de discutir sobre l’estatut?.
Els Nostres disputats passen les tenses jornades a l’hemicicle amb temes tant transcendents com l'idiologia el tio Gilito.
Recordo un cop quan a l’escola, a la edat de 10 anys, el mestre em va enganxar llegint un cómic de superman, em va fotre un calbot que vaig anar calent tot el dia. Carallot de mestre, si no m’hagués amargat les meves tendències naturals, ara seria parlamentari. Enlloc d’això em vaig aprendre el mecanisme de l’arrel cúbica i això m’ha donat uns recursos il·limitats en les praxis del lligar:

Nena et faig l’arrel cúbica del 69?.

Collons!, Collons!, si el Benach que te els bíceps marcats de fer de casteller, repartís calbots com els repartia el meu mestre, en Miralles i el Teixido, anirien calents, a més d’encasquetar-los unes orelles de ase i posar-los de cara a la paret. Com a mínim que discuteixin de les tendències ideològiques de l’home dels nassos, que es quelcom més nostrat i fa país.

Pregunta del dia:
En Teixidó, va entrar a Convergència després del naufragi del CDS, però on havia militat del xicot quan era jove?

LA CRÓNICA DEL PARTIT 21/12/05




Montcada Stadium. 21:15 de la nit. 0 espectadors. Partit retrasmés en directe per MontcadaTV, la seva.
El matx es presentava amb les posicions molt definides. El Darki, amb el bon joc desplegat en els darrers partits i la confiança molt alta, segurs de guanyar-ho tot. Els Blanquets amb l'esperança de poder guanyar el darrer partit de l'any i passsar unes vacances tranquiles. Pues va a ser que no. Ni uns ni altres. Les alineacions presentades van ser: Finidi, Antonio i Xavi pels Darkis. Santi, Joan i MiquelÀngel pels SexyBoys. De manera que la cosa va acabar abans de començar. Va tenir culpa el fred? A l'ABI el cotxe marcava -1 a l'hora de sopar. Segurament no. Qui es va posar més contenta va ser la Julia quan li vem comunicar l'anul.lació del matx, amb la seva habitual alegria, aquest esser tan simpàtic ens va desitjar un Bon Nadal. EL matx es va jugar en un altre terreny. Amb menys contrincants però amb la mareixa empenta. Amb el mateix honor en joc. Aqui podeu veure a l'Antonio (DARKI)corrent la banda esquerra, com sempre, i al MiquelÀngel (VSB) al moment just de llençar a porta la bola. El resultat?
Molt gratificant, un bon matx ben calentets i un bon sopar.

LA NOTICIA DEL DIA 23/12/05


La fortuna va somriure ahir a Montcada, encara que la sort no va venir de la mà del sorteig de la loteria de Nadal sinó del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. El conseller va anunciar en una visita al municipi l'imminent soterrament de 800 dels 1.000 metres del tram urbà de la carretera C-17 i la construcció d'una gran rotonda que actuarà com un nou enllaç amb la carretera N-150 d'accés al barri local de Can Sant Joan i al de Vallbona (Barcelona).Nadal, que va advertir que el projecte "obre perspectives extraordinàries per a Montcada", va avançar que la licitació sortirà avui publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i que les obres començaran a l'estiu, amb una durada de 29 mesos. La inversió suma 48 milions d'euros. El pla permetrà millorar les cruïlles, incrementar la seguretat i descongestionar el col.lapse de trànsit que es produeix en alguns punts. La C-17 va registrar l'any 2004 una mitjana diària de 51.400 vehicles. Però el més important per a la població és que el vial s'integrarà a l'entorn urbà. El projecte de la Generalitat preveu crear un passeig urbà a la zona coberta i construir dues rotondes de 60 metres de diàmetre que regularan el trànsit de vehicles a l'altura de la plaça d'Espanya i al sector del col.legi Elvira Cuyàs. I quan s'acabin aquestes obres doncs començaran les obres per soterrar les vies del tren. Aquí només s'estaran uns altres 30 mesos (o qui sap) i per acabar de fer el poble més maco també soterrarem el riu, que collons, els DOS rius i a sobre farem uns complexes esportius al.lucinants. Ah! i una platja coberta.

L'ACUDIT DEL DIA 23/12/05



El pequeño David estaba en clase cuando el maestro preguntó a los niños qué hacían sus padres para ganarse la vida. Se dijeron todas las respuestas típicas bombero, policía, vendedor, médico, abogado, etc... David estaba extrañamente callado así que el maestro le preguntó por su padre. Mi padre es un bailarín exótico en un cabaret gay y se quita la ropa frente a otros hombres. A veces, si la oferta es realmente buena, sale al callejón con algún tío y hace el amor con él, o le chupa la polla por dinero. El maestro, obviamente conmocionado por esta manifestación, rápidamente pone a los niños a trabajar en algunos ejercicios y lleva al pequeño David aparte para preguntarle: ¿Es realmente verdad esto sobre tu padre?. - No, dice David, es asesor del gabinete de Rajoy, pero me avergonzaba mucho decirlo delante de los otros niños..."

Adjuntem foto dels responsables del famós cartell del boicot al cava d'Alcampo

LA DITA DEL DIA 23/12/05

Quan un veritable geni apareix en el món, el podeu reconèixer pel signe que tots els babaus s'uneixen contra ell.
Jonathan Swift, escriptor irlandès en llengua anglesa (1667-1745)
19/12/05
Soledat, com ets poblada,
qui et diria buida a tu!
Pobre del qui t'ha blasmada,
i com deu sentir-se nu!
Clementina Arderiu (1889-1976)
16/12/05
L'home ben educat ha de saber necessàriament en quines ocasions està obligat a ser això que se'n diu un maleducat. Altrament, la seua educació seria incompleta.
Joan Fuster (1922-1992)
13/12/05
En alta mar tothom s'estima més veure's dirigit per un malvat que per un foll.
Pere Calders (1912-1994)

22 de desembre 2005

BENVINGUTS 22/12/05

Hola a tots.
Perdonin tots vostés la poca actualització de "la tonteria del dia" durant aquests dies. Com no podia ser d'una altra manera hi ha hagut problemes amb la ADSL de Telefónica. Et deixen penjat dos dies sense i no pasa res. LA setmana vinent pot ser pitjor, doncs torno a fer trasllat de despatx. Això suposa fer el trasllat de la ADSL, ara que funciona treu-la i fota-la al despatx nou. ai ai ai . Ai que patirem!! Per sort cada cop hi ha més col.laboradors, com podeu veure a la dreta on diu "Contributors", ja s'ha apuntat en Toni, BENVINGUT, molt maca la felicitació de Nadal que ha penjat. Si algú més vol col.laborar que afegeixi un "comment" a sota.
Tenim pendents mooltes coses: fotos de sopars, el repte del nadal, acudits, la dita nova, la web nova, la crónica del darrer DARKI-BLANQUETS, estadístiques de "la tonteria", entre altres.
Doncs vinga, poc a poc i amb permís de la ADSL ens hi posem a la feina.
BON NADAL A TOTS!!!
Xavi-e

20 de desembre 2005

EL CONTE-FELICITACIÓ DEL DIA 20-12-05

Faig arribar a tots els visitants de "la tonteria del dia" i especialment a aquells que no els he pogut enviar de forma personalitzada per no tenir el seu correu (sector Sabadell-Ronda Vallesana entre d'altres) o perque de moment ni ens coneixem el meu desig de que passeu unes Bones Festes i un Feliç Any 2006, enviant-vos aquest petit conte de Nadal.

"El Sol s’anirà aquests dies aviat a casa, farà una festa amb la Lluna i cantaran cançons amb l’Estel d’Orient.
Els planetes, els cometes i fins i tot els satèl·lits artificials ballaran esbojarrats a la seva nit, la més llarga de l’any.
El Sol descansarà; i quan s’aixequi es posarà a treballar en un nou projecte acabat de nèixer.
I ja ho sabeu, pel Nadal un pas de pardal i per Sant Antoni un pas de dimoni.
I la llum del dia tornarà a créixer,
i el Sol veurà complert el seu somni.
Bones Festes, Bon Any Nou i que els vostres projectes i somnis es facin realitat."

Antonio-Antoni-Toni Amenós, Desembre 2005.


Les imatges adjuntes corresponen a la posta del Sol des de el Far de Finisterrae-Fisterra (Galicia) la tarda del 4 de setembre de 2005. Després d’un dia de pluja i boira el Sol es va posar els seus millors vestits i ens va regalar un magnífic espectacle de llum i colors. Un bon final per un camí que havia començat un mes abans, uns 800 quilómetres enrera, desprès d’un viatge d’aproximadament un milió de passos, que va començar amb un matiner,fred i poruc pas als carrers de Saint Jean Pied le Port (Franca)




























19 de desembre 2005

LA TONTERIA DEL DIA 19/12/05

by XAVI COSTA

Acabem un any en que les distintes administracions han exercit el seu paper tutelar sobre els administrats, que, tan sovint, tendim a desviar-nos del recte camí.
L’activitat legislativa dels prohoms del país han complert la seva finalitat protectora:
- No beurem si hem d’agafar el cotxe.
- Sortirem orinats de casa.
- No fumarem a la feina, ni en els restaurants autoritzats.
- No llogarem serveis de sufocament carnal al carrer.
- No malgastarem energia i reciclarem malgrat llavors ens endossin la tassa municipal.
- Etc.

Tot de bones indicacions per tal de vetllar per la nostra salut física i moral.
Si bé a aquests prohoms de la pàtria, se’ls ha passat per alt vetllar per la nostra salut mental.
Des d’aquí advoco per que s’ets prepari una campanya conscientzadora, una tramitació legislativa, que vetlli pel nostre senderi i la nostra butxaca, posant negre sobre blanc, i que desvetlli la gran enganyifa de la loteria. Com que en el nostre país el càlcul i les matemàtiques no és el nostre fort, així ens va amb l’aixecada de camisa del finançament, el calvo aquell de l’anunci de la loteria no ens explica que si al bombo hi posen 25.000 boles més que l’any passat, la probabilitat de que ens toqui la grossa es 2,5 cops menor.
Caldria que, de la mateixa manera que en els paquets de tàbac hi posen aquells missatges com “Fumar Mata” o “Fumar redueix la potència sexual”, en cada dècim de loteria ens hi haurien de posar missatges com:

- El joc de loteria provoca depressió al 99,9% de participants.
- Si vostè és dels que considera que paga pocs impostos, la loteria és el seu joc.
- Si a vostè li agraden els negocis en que té el 99% de possibilitats de perdre tot el que inverteix, truquim al 93 692 2222, que en tinc una bona quantitat per proposar-li.
- Amb els 20 €. que li ha costat la butlleta s’hagués pogut fotre un tec a can juanito que no se’l salta un gitano.

I a més, després de tot, aquest any la grossa no pot tocar a Catalunya, ja que sinó la caverna tindria un argument més que plausible per dir allò de que:
“ZP paga los favores a Rovireche”.

DEURES DEL DIA:
Quin personatge va introduir la loteria a França?.

Apa siau.

EL SOPAR DEL FUTBOL 17/12/05












NO ES VA PODER JUGAR!
Montcada Stadium. Ep!! no no, va ser Sala Terés, ABI, on el passat Dissabte 17 vem fer el tradicional sopar del futbol. Aquest any no va estar tan lluit com altres anys. Per un motiu o un altre al final no vem poder estar tots i no poder fer ni dos equips. Kaikus, Joan, MiquelÀngel, Pere i Santi pels VenturaBoys garantien un cinc titular blanquet. Però només Jordi, Xavi i Toni, la vieja gloria, feien l'equip DARKI. Teniem a Jordi Ventura a la banqueta escalfant. Escalfant el sopar clar. "Ja n'hi hauria prou" que dirieu alguns, però no. De manera que simbolicament la victoria va ser de 3-0 pels "rojillos". La infermeria estava plena de Baixes: naixements, sopars d'empresa, malalties i problemes amb els nens a darrera hora van ser els motius principals. Per la banda femenina va pasar el mateix, viatges, malalties i altres sopars van colapsar la infermeria. Malgrat tot vem sopar, vem veure una nova victoria del Barça (gràcies a la tele que ens va posar el Joan i a les banyes del Santi). El menú que ens va fer el Jordi va ser boníssim!! Uns entrants d'iberics, escamarlans amb muselina d'alls, crema de senglar i quan ja semblava el partit acabat, una internada de Jordi per la banda i ens obsequia amb filet de plat fort. Milfulls de postre. Per llepar-se els dits. Al final final, pepe puritooo!!
I dimecres més! Els Darkis a continuar la ratxa de victories, com el Barça, i els red devils a veure si comencen a fer més por.
BON NADAL!

LA WEB DEL DIA 19/12/05



Per les persones que teniu més consciència ecològica i amor a la natura, us recomano aquesta web. La pàgina 100x100renovables fa una crida perquè l'energia nuclear deixi d'ésser una font d'electricitat. La campanya 'Les nuclears van matar el present! Volem que matin el futur?', que comença avui, s'acabarà amb una colla d'actes i una manifestació el 22 d'abril, coincidint amb el Dia de la Terra. Cal recordar que el 26 d'abril farà vint anys del gravíssim accident de la central nuclear de Txernòbil, que la campanya farà molt present.

http://www.100x100renovables.net/

16 de desembre 2005

BENVINGUTS


Hola a tothom!
De moment hem actualitzat amb un link (del multiaudio Madriz-Barça) i un conte d'immobiliàries que li agraden molt al Xavi Cotes.
El millor del dia és la satisfacció de la nova victoria aconseguida dimecres pels DARKIS. Una victoria clara i sense opcions. Aviam si puc penjar "la crónica".
Finalment el sopar del futbol DISSABTE 21:00 a l'ABI. Demà més.
Si, si, com ens recorden , tenim pendents les fotos del quinto de diumenge passat. En breu les penjarem. De moment una entrevista i altres cosetes. Ah!, l'ALCAMPO ha retirat els retols "d'informació". Jo suposo que ens faran uns més grans doncs encara es podien veure les ampolles de cava darrera els rétols. Uns de 3,5 mts per 4,5 mts serien ideals.

Bé, aquí us deixo la "tonteria del dia"
XAVI

L'ACUDIT DEL DIA 16/12/05

La crónica del partit d'ahir de l'espanyol. El partit va fer risa, però la crónica d'aquest "periodista" encara fa més risa. I el que no té desperdici son els comentaris dels lectors, que també us adjunto.


EUROPA ÉS BLANC-I-BLAVA
Els 300.000 pericos catalans estem orgullosos: l’Espanyol continua el camí d’Eindhoven, la ciutat holandesa on es disputarà la final de la UEFA. El pensament únic esportiu blaugrana haurà de compartir el seu monopoli a les competicions continentals amb l’equip que garanteix i defensa la pluralitat futbolística al nostre país. Hem passat la lligueta i ara jugarem els partits que realment són emocionants en aquest tipus de competicions: les eliminatòries directes. Fa divuit anys un grapat de futbolistes limitats tècnicament però amb molta força i amb un gran esperit de lluita van arribar a la final d’aquest trofeu després d’eliminar grans equips europeus, entre els quals el Milan de Gullit i Van Basten.Els jugadors de Lotina, encapçalats per un Tamudo que ha de revifar, han de passejar amb orgull els colors blanc-i-blaus per tot el continent, perquè tot Europa vegi que a Catalunya hi ha vida fora del monopoli blaugrana. Els nens que van a les escoles i que són obligats a aprendre l’himne del Barça o a visitar un museu que no els interessa, el que hi ha al Camp Nou, per culpa d'uns professors doctrinaris, han de veure que hi ha una esperança de llibertat.
Sergi Fidalgo
WWW.E-NOTICIES.COM

Esgotareu les existències de lona
Ramon (Barcelona)16/12/2005 0:16:21

No ens enganyis: aquest "article" l'has escrit abans de veure el partit, sinó ni tu tindries vergonya de publicar-lo. Quin atemptat al futbol!.
Xavier Coll (Barcelona)16/12/2005 0:41:03

Jajaja, estàs malalt! Heu guanyat al vostre camp (bé, al que llogueu) un equip que no sabia ni que existís, i ja us penseu que sóu algo. Nens obligats a aprendre l'himne del Barça? A segona no, Sergi: heu d'anar a tercera o preferent, i directes!
Jordi (Teià)16/12/2005 0:46:44

Definitivament el Sr. Fidalgo, a part de redactar con un escolar, és un paranoic: incapaç de parlar de l'Español sense insultar el Barça. Ni l'excepcional dia que guanyen els pericos
Jordi (Barcelona)16/12/2005 8:25:33

Felicitats Fidalgo! S'ha de reconèixer que és meritori posar tantes tonteries en tan poc espai.
Josep (Barcelona)16/12/2005 8:30:44

300.000 ?!?!?! ... però si jo vaig veure el partit per TV3, us vaig estar contant i com a mínim ereu més de 2.500.000 ( només al camp ) ... amb els corresponents 2.500.000 d'estelades
Xavier (Barcelona)16/12/2005 8:33:35

Els partits de l'Espanyol a casa recorden cada cop més les creacions artístiques de Christo, que sempre consisteixen a cobrir completament superfícies enormes amb grans teles
Ramon (Barcelona)16/12/2005 8:46:33

Dades objectives, independentment de l'alienació d'en Fidalgo(què fumes? què prens? comparteix experiències, home!).Ahir, Estadi Lluis Companys:5.150 espectadors (300.000???). Rival:Maccabi Petach Tikva. Resultat: 1-0 minut 83. Partit NEFAST
El públic (5.000) xiulant a l'equip. Resum informacions:"MARCA: En un partido indigno de la competición europea, el Espanyol enfadó a sus aficionados ofreciendo un juego muy gris, impropio de un aspirante a llegar lejos en Europa" AS:Más que eso: jugó mal y a ratos, muy mal. Los pitos con que su gente despidió al equipo son la mejor prueba de que la noche fue de cuchillos largos a pesar de la victoria" SPORT:"El Espanyol pasa entre abucheos" i un llarg etc...
Joan (Barcelona)16/12/2005 9:12:24

A l'oficina estem rient de valent amb l'article d'avui. M'estalvio els adjectius que et dediquen, Fidalgo. Culés, madridistes i pericos. Tots estem avui d'acord. Aquest article és propi del 28 de desembre. 1 company va ser un dels 5000 ahir)i encara està emprenyat i insultat pel seu propi equip. 3 partits guanyats de 15 a la lliga! 2on de grup amb rivals com Lokoomtiv,Palermo,Brondby,M.Petach.. Si passejar amb orgull vol dir fer el ridícul com ahir, que no els passi res a Europa
Joan (Barcelona)16/12/2005 9:30:27

300.000? però si al camp eren 44 persones i la mitad de franc, a sobre els van fotre a tots devant de la tribuna per disimular. Un partit de UEFA qu´en sa vida ho podien imaginar i zero seguidors al camp. Zero no, 1, en Fidalgo
Lluis (Sarrià)16/12/2005 9:35:21


15 de desembre 2005

EL LINK DEL DIA 15/12/05

















Aqui us penjo una adreça on trobareu directament l'elink per poder-vos descarregar el mega-famós arxiu del MADRIZ 0 - BARÇA 3.
Clicant a sobre d'ell automàticament se us comencarà a descarregar en l'emule.
Psst! cal tenir l'emule encés!!
Aquesta versió del MAdriz-Barça és la MULTI AUDIO, les imatges són les del Madriz-Barça, però trobareu 5 versions d'audio: l'original de CANAL SATELITE, RAC 1, CATALUNYA RADIO, LA SER i LA COPE (la més divertida). Així podreu veure el partir i escoltar els diferents comentaris que feia cada emisora en cada jugada i en cada gol.

http://www.tintaxina.net/comparteix/review.php?sid=3313

EL CONTE DEL DIA 15/12/05

El conte de la immobiliària
Passa-ho!
(Avís: aquest conte no només està basat en fets reals, sinó que és tan real com que avui hi ha gent que compleix anys)
Hi havia una vegada una immobiliareta que escombrava terrenyets i va trobar-se no un dineret, sinó uns quants milions d'euros. La immobiliària es diu Renta Corporación i fa tres mesos va comprar el solar de Fabra i Coats al barri de Sant Andreu de Barcelona.
-Ui, quin solar més bonic -va exclamar la immobiliària-. I quina empresa tèxtil més bonica que hi ha instal·lada. Fa cara d'haver estat construïda al segle XIX i formar part del patrimoni arquitectònic protegit de la ciutat.
I així va ser com la immobiliària li va dir al solar:
-Quants metres quadrats que tens i a quina zona més temptadora!
-Sí, són per poder construir molt i millor -va respondre el solar.
-I quina edificabilitat més desitjable que tens -va afirmar la immobiliària.
-Doncs sí: aquí podem fer-nos rics uns quants. No et sobrarien pas 30 milions d'euros? -va cloure el solar.
I així va ser com la immobiliària va comprar els terrenys. Però, ai las, nens i nenes... Tres mesos després l'Ajuntament de Barcelona va despertar-se de sobte i va exclamar: "Hem de controlar la pressió urbanística [sic]. Anem a la immobiliària i comprem-li el solar"
-Immobiliària, et pago 32 milions d'euros (que si te'ls pago jo vol dir que són diner públic) per uns terrenys que vas comprar fa 90 dies per 31 milions i a més et compenso donant-te dos solars valorats en 17 milions d'euros més"
-¿Divuit milions d'euros de benefici en tres mesos i sense fer res? On haig de signar?
I si ara vostè es pregunta com és que l'Ajuntament de Barcelona no va comprar els terrenys abans que la immobiliària, és que vostè no ha entès com funcionen aquests contes. I tots feliços, van menjar anissos... amb angules.
Iu Forn.
http://db.avui.com/avui/diari/docs/edicio.php?pagina=http://www.avui.com/avui/diari/05/des/15/117839.htm

14 de desembre 2005

L'ENTREVISTA DEL DIA 14/12/05

Una bona entrevista per a tots els que teniu fills o nebots...

PARRY AFTAB, CIBERVIGILANT
Nova Jersey (EUA), 1951Advocada
Presideix la fundació Wired Safety.com
El Boston Herald considera Parry Aftab com l'experta en cibercrim dels EUA. Va escriure el primer llibre sobre seguretat a internet i va fundar l'ONG Wired Safety, amb 11.000 voluntaris que informen dels riscos de la xarxa en 76 països. Preocupada pels nens, publica a Espanya Internet amb els menors riscos (disponible a través de www.esplai.org).
--Vostè era una famosíssima advocada, ¿oi?--
Sí. Treballava per a multinacionals. Vaig ser un dels cinc advocats que van pensar les primeres lleis de seguretat a internet. El 1997 em van trucar de CNN per parlar sobre la censura a la xarxa i el presentador em va preguntar què podien fer els pares per protegir els seus fills. I vaig respondre: "No és assumpte meu".
--Va canviar de parer.--
Vaig demanar a la meva germana, pediatra, que em recomanés un llibre de consulta per als pares. No en vam trobar cap i em va empènyer a escriure A Parent's Guide to the Internet. Però això no va ser el que va canviar la meva vida...
--¿Llavors?--
El 1998, una senyora em va enviar un correu des de l'Argentina pregant-me que tanqués una pàgina web i que fiqués els responsables a la presó. Vaig obrir aquella pàgina, i va aparèixer la imatge de la violació d'una nena de 3 anys... Vaig tancar el bufet, vaig vendre la casa, d'un milió i mig de dòlars, i vaig invertir- ho tot en aquesta lluita.
--¿L'accés a la pornografia és el pitjor risc?--
¡És la mort! Augmenta el nombre de predadors sexuals a través de la xarxa. El nen queda amb algú a tra- vés dels missatges i, a l'arribar a la cita, es troba amb algú inesperat. Hi ha 60 milions de menors connectats a internet als EUA i s'han registrat cinc morts en els últims tres anys. No obstant, el problema més freqüent és el ciberassetjament.
--Algun exemple.--
Per exemple, en una festa una nena fa un petó a un noi, una altra li fa una fotografia i demana diners a canvi de no ensenyar-la als seus pares. O canvien la contrasenya a una amiga, per enviar missatges comprometedors en nom seu. O fan muntatges fotogràfics i els pengen a internet. O intimiden un jugador a través de la Xbox Live, una consola amb telèfon...
--No segueixi. I jo que li preguntava per les pàgines porno...--
¡Els nens no volen tant veure pornografia com parlar amb els amics i jugar! Ara triomfa MySpace, una pàgina de blocs on els joves expliquen la seva vida. Hi ha 38 milions d'usuaris. Alguns, de 12, 13 i 14 anys, per ser més populars, posen fotos seves en sostenidor o amb un plàtan a la boca... ¡Només per jugar!
--¿Plàtan a la boca? ¿12 anys?--
¡Calma! Els pares han de fer tres passos. Primer, un inventari de la tecnologia que hi ha a casa. És a dir, mòbils, càmeres, sistemes de missatgeria instantània, el servei per jugar a internet des de la consola Xbox... Segon, pensar com volem que els usin els nens. I tercer, portar a terme aquestes decisions.
--Molts pares són analfabets tecnològics.--
¡Només cal coneixe'n els riscos! Quan vagin a comprar tecnologia per als seus fills, han de preguntar al venedor per les tres c: contacte, contingut i comerç. És a dir, amb qui podran tenir contacte els seus fills, què podran veure i quant els costarà els serveis. Però ¿sap quin és el perill més gran?
--A aquestes altures, ni idea.--
¡Prohibir-los l'accés a internet! El necessiten per al seu futur. A més, els pedòfils i predadors sexuals no vénen a casa. Són els nens els que van voluntàriament a les cites. I això és una cosa que es pot prevenir al 100%, acompanyant-los.
--¿Quina altra cosa proposa?--
Se'ls ha de limitar el temps a internet. El prudent és una hora diària. Es posa un límit al temps per fer els deures, però no per perdre'l amb els amics, baixar música o obrir pàgines inapropiades. S'ha d'ensenyar els nens a usar la tecnologia amb responsabilitat.
--La teoria està bé, però...--
¡Els pares temen els seus fills de 12 anys! S'ha de poder exigir saber amb qui parla o què veu a la xarxa.
--Sona una mica... autoritari.--
Als pares ens toca retallar la llibertat dels joves. De la mateixa manera que no està permès manipular maquinària pesant quan has begut, no hem de deixar els menors utilitzar internet amb tot aquest desgavell hormonal que porten. Necessiten la nostra guia.
--¿No seria millor no trepitjar el Media Markt en tota la vida?--
No, no. Se'ls ha d'ajudar a trobar l'equilibri entre la vida real i la virtual. Abans d'usar internet, han de tenir els valors de la família instal.lats al cap i al cor. I no hi haurà problemes
NÚRIA NAVARRO
www.elperiodico.com

13 de desembre 2005

LA FOTO DEL DIA 13/12/05













Molt Bones Festes per a tots vosaltres de part de " Alcampo " !

L'ENTREVISTA DEL DIA 13/12/05


Lissavetzky: "Oleguer decidió en libertad. Sabe que no hay más selección que ésta"

¿Cuál es su opinión una vez que Oleguer ha acudido con normalidad a la convocatoria de España?
Me parece que todos han adoptado aquí una actitud positiva, desde el seleccionador al propio jugador, que como usted me informa ha estado en la concentración de la Selección como uno más con todos sus compañeros.
¿Usted lo sabía, se lo esperaba o estaba expectante?
Lo que nunca es bueno es adelantar acontecimientos y sí actuar desde la serenidad. El que quiera ir a la Selección de España, bienvenido sea, y si uno no quiere ir, con todos los respetos, pues nada, porque España tiene el nivel suficiente, en fútbol y en otros deportes, para llamar a jugadores del mismo o superior nivel. Lo mejor en el caso de Oleguer es que el jugador ha acudido y ha decidido hacerlo en libertad.
Lo que ocurre es que la Ley del Deporte contempla sanciones para aquellos deportistas que renunciasen a una convocatoria...
Así es, y las leyes siempre se van a cumplir a través de las federaciones correspondientes, con sus comités de Competición y de Apelación. Pero quiero insistirle en el hecho de que en el deporte profesional es a veces frecuente que algún deportista decida que un año concreto no acude a una competición, se lo comenta a su seleccionador y todo se arregla con diálogo, respeto y en ese marco de libertad del que le hablo. Porque además si a un deportista finalmente se le obliga, también se entraría luego en matices o discusiones cuando menos peligrosas acerca de si su rendimiento es el adecuado o no.
Pero Esquerra Republicana, partido socio del Gobierno y afín al ideario político de Oleguer, ha pedido públicamente que se suprima esa obligatoriedad de acudir a las llamadas de la Selección...
No tengo un conocimiento oficial de eso, no conozco el planteamiento y, por tanto, no debo pronunciarme.
como Secretario de Estado sí que se pronunciará acerca de la imposibilidad de que Oleguer compita oficialmente con otra Selección que no sea la española, ¿no?
Es que es así, tanto por la Ley del Deporte como por la Carta Olímpica. Sólo hay una Selección, la española, y es con esa Selección con la que únicamente puede jugar Oleguer un Mundial o una Eurocopa. Está muy claro que Oleguer no tiene que elegir entre Cataluña y España porque oficialmente sólo está España. Y le pongo, aquí sí, un ejemplo político: Esquerra es un partido republicano que quiere avanzar en sus posiciones independentistas pero está presente en un Congreso de los Diputados de un país monárquico y con las reglas del juego marcadas...
Ya. ¿Y cómo interpreta usted que el jugador mantenga una ley del silencio?Entiendo que se ha abierto una polémica muy fuerte y el jugador no querrá que cualquier palabra suya, cualquier matiz, sea malinterpretado.

07 de desembre 2005

LA FOTO DEL DIA


Us adjunto document gràfic impressionant que es comenta per si sol. La foto la vem prendre fa uns dies al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

EL QUINTO DEL DIA

QUINTO QUINTO!!
Ja arriben les dates del Quinto, fins i tot ja se n'han fet uns quants, i és per això que us adjunto una de les moltes variants en que es poden cantar el números. (el quinto és gairebé com el "bingo")
¿Quants en sabrieu identificar??
"les mamelles de la paula" també és un número, no us confonguessiu!

Aquell licor, canal, circumval.lació, dos estripats, l’uuuuu, dos músics, dos rals, dotzena de frares, el militar, nadal, dues cadiretes, dues dotzenes, dues mamelles, un dos, el dia de la rosa, el segon, el primer, el més petit de tots, el punt de les senyores, en pepitu, el reversible, un ral, el ventilador espatllat, l’any de la por, el viatjant cansat, els anys de crist, ha salidu l’once, l’ezvànzig, l’any que van bombar en carrerublancu, la generació d’en Goytisolo, nyam nyam, la nena maca, la mamallada i el xou, les cametes d’en fermí, la niña bonita, mitja dotzena, les banderes d’italia, les comarques d’en pujol, parella de nous, les mamelles de la paula, les quaranta, parella d’ànecs, parella de grisos, parella de músics, sant joan, patim set, la generació d’en lorca, parella de pals, un estripat, pelada la iaia, pelat del centre, pelat del mig, pelat el jove, tres rals, pelat l’avi, una dotzena, pelats tots, pelo can deu, pelo el del centre, pelo el del mig, un que és vuit, les comarques d’en Pau Vila, pelo el gandul, pelo el meu pare, pelo en bustos, peperepepep, petits tots, quatre dotzenes, rel quadrada de cent quaranta quatre, vigilia de st esteve, sants innocents, rel quadrada de cent seixanta nou, txatxatxatxatxatxatxan, un músic, sant silvestre, sant tomas apostol, set dotzenes, tres dotzenes, sant josep, una cadireta, txatxatxatxan, sis dotzenes, un que és nou.

01 de desembre 2005

LA NOTICIA DEL DIA


Hola companys,
l'oficina de premsa ens passa nota oficial on diu que el passat 22 de Novembre , de matinada (com han de neixer els nadons) va neixer la IRENE, i va pesar 2.950 quilets. Petitona com el pare, però ràpida ràpida! No portava samarreta blanca, però ara ja la hi deu dur.
Des d'aqui MOLTES FELICITATS als pares!
Una cosina, casada amb un Finlandés (en Pekka) ens va explicar una curiositat sobre el nom d' IRENE: és l'únic nom que es diu igual en Català que en Finlandés. La seva filla també es diu així.
Manel o Manolo, no sé com deu ser en Finlandés, però Calvano ha de ser la óstia de raro!!!!
Free counter and web stats